URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

Dos nadons moren a la Vall d'Hebron en infectar-se amb un perillós bacteri

Els fets han tingut lloc a l'UCI neonatal de l'hospital barceloní

Dos nadons han mort a l'Hospital de la vall d'Hebron per un perillós bactèri
Dos nadons han mort a l'Hospital de la vall d'Hebron per un perillós bacteri | Cedida

Dos nadons han perdut la vida a l'Hospital de la Vall d'Hebron, després de patir una infecció per un bacteri. Segons informa 'Crónica Global' el tràgic succés ha tingut lloc a la Unitat de Cures Intensives (UCI) neonatal del centre, i el bacteri responsable, Klebsiella, és molt resistent als antibiòtics. 

El brot hauria estat detectat el passat cap de setmana i quatre dels sis nounats que hi havia en aquell moment a l'UCI s'haurien contagiat d'aquest bacteri vinculat a l'assistència sanitària. El primer nadó hauria mort entre el 19 i 21 d'abril, segons han indicat fonts internes al mateix mitjà, dies en què els sanitaris haurien detectat la presència del bacteri a l'UCI. El segon nounat hauria mort pocs dies després, el dimecres 24 d'abril. 

Klebsiella, un bacteri molt resistent

Una portaveu de la Vall d'Hebron ha confirmat, a 'Crónica Global', la mort dels dos nadons malgrat que no els ha vinculat a la Klebsiella sinó que els ha relacionat amb una infecció de l'intestí que apareix en nadons «prematurs molt fràgils». Guardin relació o no, el centre hospitalari és el focus d'atenció per aquest brot infecciós. 

La Vall d'Hebron, en arxiu
La infecció actua de forma virulenta en pacients amb el sistema immunològic dèbil | CatalunyaDiari.cat

 

La Klebsiella es tracta d'un microorganisme molt resistent als antibiòtics i que està localitzat a l'intestí de persones sanes, a qui no produeix cap efecte, però que pel contrari és molt virulent en pacients que tenen el sistema immunològic dèbil. És per això que la seva presència s'acostuma a detectar en aquestes unitats on hi han pacients amb un estat més dèbil de salut. També es pot localitzar en persones que pateixen diabetis o malalties pulmonars. 

Una infecció molt contagiosa

Es tracta d'un bacteri molt contagiós que es transmet a través del contacte físic motiu pel qual es recomana als professionals que estan en contacte amb els afectats que es mantinguin separats dels seus familiars per evitar el contagi, segons recull 'Crónica Global'. En aquests casos de contagi, s'acostumen a produir pneumònies o infeccions dels tractes abdominals o urinaris.


Comentaris

envia el comentari