IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Nani Roma, evacuat del Dakar amb helicòpter

Un accident amb el seu vehicle li ha provocat un traumatisme cranioencefàlic, amb afectació a les cervicals

Nani Roma, evacuat del Dakar amb helicòpter
Nani Roma, evacuat del Dakar amb helicòpter | Cedida

El pilot Nani Roma ha hagut de ser evacuat del Dakar 2018, per les lesions provocades després de patir un accident amb el seu vehicle, el qual ha bolcat. Les assistències han arribat amb helicòpter fins a la localització de català, que ha estat traslladat a Lima després de patir un traumatisme cranioencefàlic, amb afectació a les cervicals.

L'exigència de la prova ha provocat que Nani Roma hagués d'anar amb el gas a fons per tal de recuperar la distància perduda vers els altres competidors. En una zona caracteritzada pel gran nombre de dunes, el pilot ha perdut el control del seu cotxe, fent-li fer quatre voltes de campana i destrossant el vehicle. 

L'exigència d'una competició perillosa

Després de les primeres tres etapes, el natural de Folgueroles ocupa la dècima posició dins del rànquing general, a 42:56. No obstant això, tot apunta que, després de l'accident, l'esportista es veurà obligat a abandonar la present etapa, el que representarà un nou fracàs per l'escuderia Mini. Els problemes d'ahir per Menzies, Al-Rahji i Garafulic, sumats als d'avui de Roma i Hirvonen, compliquen el desenvolupament de la competició. 

L'accident del català s'ha produït en el recorregut que uneix Pisco amb San Juan de Marcona. La necessitat de recuperar la distància amb els seus rivals, després d'haver perdut 22:31 la jornada anterior, va provocar un esforç per sobre de les possibilitats del mateix Nani Roma. El pilot ha pogut fer arribat el cotxe fins al final d'una especial en la qual s'ha col·locat entre els més ràpids, ocupant en la majoria de waypoints la quarta plaça provisional.

Finalment, el pilot ha cedit 26:40 respecte al guanyador de l'actual etapa, el corredor de Qatar, Nasser Al-Attiyah. Caldrà veure com avança la recuperació de Nani Roma per saber si podrem comptar amb ell per les futures etapes, o si bé haurà de guardar repòs per recuperar-se de les lesions provocades per l'accident. 


Comentaris

envia el comentari