Naoufal Azzouz, actor de 'El Príncipe', condemnat a més de set anys de presó per tràfic de drogues

Està acusat de ser un dels membres d'una organització criminal de narcotraficants

Naoufal Azzouz, actor de 'El Príncipe'
Naoufal Azzouz, actor de 'El Príncipe' | Telecinco

Naoufal Azzouz, un dels actors coneguts pel seu paper a la sèrie 'El Príncipe' de Telecinco, està condemnat a presó per un delicte contra la salut pública. Haurà d'estar set anys i mig entre reixes, acusat per tràfic de drogues i integració en un grup criminal, així com ha determinat la Secció Quarta de l'Audiència Provincial de Cadis.

Els delictes que ha comès s'emmarquen dins d'una operació coneguda com a 'Operació Yupi', amb la qual s'intentava acabar amb una organització criminal de narcotraficants que es dedicava a introduir grans quantitats d'haixix des del Marroc fins a Espanya i ho feien a través de Chiclana de la Frontera, una ciutat de Cadis. L'actor va ser detingut com a integrant de l'organització el juliol de 2016.

La banda criminal, desarticulada

L'actor de 'El Príncipe' ha estat condemnat a sis anys de presó pel delicte de tràfic de drogues i dos anys més pel d'integració en un grup criminal. Tanmateix, no només ell va ser detingut, sinó que també van capturar a altres membres de l'organització. En el cas dels seus companys, les penes varien entre 2 i 16 anys per haver comès els mateixos dos delictes que Azzouz i, a més, per tinença il·lícita d'armes i suborn.

Les autoritats policials van intervenir fins a 4,2 tones d'haixix, els vehicles de l'organització, les armes que utilitzaven, documentació, efectes personals i els diners que tenien.

Momento de la detención de algunos de los integrantes de la banda criminal
Moment de la detenció d'alguns dels integrants de la banda criminal | La Voz de Cádiz

L''Operació Yupi'

La Guàrdia Civil va aconseguir desarticular l'organització criminal, l'abril de 2016, després de detenir deu integrants. Un d'aquests era l'actor de la sèrie. Dos anys enrere ja s'havia iniciat la investigació perquè havien descobert un grup de persones que semblava que preparaven una entrada de droga a Espanya.

L'Equip de Delinqüència Organitzada i Antidrogues de la Comandància de la Guàrdia Civil de Cadis tenia controlada la via marítima, per on suposadament anaven a transportar la droga amb diverses embarcacions fins a arribar a una llacuna de Chiclana, lloc previst per descarregar-la.

La droga intervenido durante la operación
La droga intervinguda durant l'operació | La Voz de Cádiz

No obstant això, no van poder acreditar que anaven a transportar la droga pel mar i la falta d'indicis i proves rigoroses com per inculpar-los van fer que s'arxivés la causa provisionalment l'any 2015. Després de moltes hores de vigilància, al final van aconseguir obtenir evidències de la implicació d'un grup de persones i la causa es va reobrir a finals del mateix any fins que mesos més tard va ser desarticulada. 


Comentaris

envia el comentari