Més narcopisos: els Mossos en tanquen 14 més al Raval saturant el barri

En poques setmanes la policia catalana l'ha clausurat gairebé 50 a Ciutat Vella i l'Eixample | S'ha notat un canvi de nacionalitats dels narcos que controlen els pisos de la droga

Els efectes d'haver saturat el barri del Raval de Barcelona, a Ciutat Vella, amb agents dels Mossos i de la Guàrdia Urbana dona els seus fruits. Després dels 23 narcopisos que es van desmantellar en l'operació Bacar de fa setmanes, ara la policia ha pogut desmantellar 14 narcopisos més que encara estaven en funcionament al cor del barri.

Des de l'1 de novembre, que és quan es va iniciar aquest operatiu per pacificar el barri conegut com Ubiq, s'havia detectat una activitat relacionada amb el tràfic de substàncies estupefaents en diversos pisos, després de fer-ne seguiments i vigilàncies, s'han pogut anar atacant a poc a poc. S'ha notat també un canvi de les persones que ara els controlen, passant a altres nacionalitats, i no només dominicans, que eren els que gestionaven els narcopisos que es van desmantellar a finals d'octubre.

Agents de l'ARRO dels Mossos en un control al barri del Raval contra els narcopisos.
Agents de l'ARRO dels Mossos en un control al barri del Raval contra els narcopisos. | CatalunyaDiari.cat

La forta pressió policial que s'ha desplegat al districte està provocant que els traficants i responsables d'aquests espais optin per cessar la seva activitat i deixar buits els locals i pisos, segons han explicat els Mossos d'Esquadra en una nota de premsa.

Els narcos van deixar el pis buit i els Mossos el van reocupar

Un d'aquests pisos es trobava al carrer de Riereta, un carrer molt proper a la rambla del Raval, i els Mossos l'han pogut desarticular aprofitant que els narcos que s'hi havien instal·lat l'havien deixat buit. La col·laboració ciutadana i el contacte permanent dels veïns amb la policia va permetre saber que en aquest local s'havia obert un nou narcopis on acudien diàriament toxicòmans per adquirir les drogues. Dilluns a la nit, després de fer les comprovacions diàries per detectar si continuava l'activitat delictiva, els Mossos van comprovar que el local estava buit i el van assegurar.

Els Mossos han incrementat la presència policial al barri del Raval per lluitar contra els narcos.
Els Mossos han incrementat la presència policial al barri del Raval per lluitar contra els narcos. | CatalunyaDiari.cat

 

Segons expliquen els Mossos, els responsables d'aquest local havien pres mesures de seguretat consistents en netejar diàriament les instal·lacions per tal de no deixar cap indici ni restes de xeringues en cas d'una entrada i escorcoll per part de la policia.

Gairebé 50 narcopisos tancats els darrers dies

No només al Raval hi ha narcopisos. La pressió policial contra els traficants en aquest castigat barri, ha obligat a obrir nous punts de venda a altres punts de la ciutat, com a l'Eixample, on es van detectar i tancar dos narcopisos. Es tractaven de dos pisos que estaven a la part de baix del carrer de Villaroel i que servien per a la venda de drogues fora del focus de la policia, però agents d'investigació de la comissaria de l'Eixample els van caçar.

L'operatiu de saturació del Raval, segueix actiu, i vigilant. En total, des del Bacar fins avui, després de l'operació de l'Eixample i els catorze tancats també al Raval, ja són gairebé una quarantena els narcopisos que els Mossos han tancat en els darrers vint dies a Ciutat Vella.


Comentaris

envia el comentari