Cauen els «narcos del patinet», els proveïdors de la droga als locals d'oci de Barcelona

Feien servir patinets elèctrics per distribuir la droga sintètica, sobretot metamfetamina, als clients finals | S'han detingut onze persones i s'han intervingut drogues per valor de 190.000 euros

Metamfetamina en cristall i pols, èxtasi i cocaïna, els quatre tipus de droga que venien des d'un pis de l'Eixample els integrants d'una banda de narcos que s'havia instal·lat al centre de Barcelona per abastir, sobretot, locals d'oci nocturn de la ciutat. Els Mossos d'Esquadra, amb la investigació dels agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de l'Eixample, han pogut desarticular la banda i detenir onze persones, entre les quals també hi ha els caps de la banda.

La policia va tenir coneixement que des d'aquest pis de l'Eixample es distribuïa droga a molts dels locals d'oci del centre del Barcelona i després de diverses vigilàncies es va poder confirmar que molts compradors hi accedien a comprar diverses quantitats de droga. Des d'aquest pis també en sortien distribuïdors, que s'encarregaven de portar la droga fins als punts dels consumidors finals. Els Mossos van observar que la majoria de clients que anaven al pis i els distribuïdors de la mateixa banda que s'encarregaven de portar la droga als clients finals ho feien en patinet elèctric. El fet que utilitzessin el patinet, segons els Mossos, els possibilitava una major mobilitat i maniobrabilitat en el cas que detectessin alguna patrulla policial.

Venda al detall i també a distribuïdors del barri

Després de diverses setmanes d'investigació, els Mossos van poder saber quines persones estaven darrere d'aquesta banda i van poder identificar qui eren i quins rols tenien. Van constatar que cadascuna d'aquestes persones tenia unes tasques assignades, com ara comprar la mercaderia, facilitar els contactes amb els compradors, realitzar tasques de vigilància i transport, així com cercar nous subministradors i clients a qui distribuir la droga.

Agents dels Mossos fent proves a les drogues localitzades a Barcelona.
Agents dels Mossos fent proves a les drogues localitzades a Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

L'organització criminal que s'ha pogut desarticular amb el cas Bradoc tenia una organització molt clara i estava liderada per un home que controlava als altres responsables de la banda. Traficaven principalment amb metamfetamina, amb quantitats que anaven des dels 20 o 50 grams fins al centenar, amb un valor al mercat negre que podia oscil·lar entre els 7.000 o 8.000 euros. En venien als consumidors finals o també a intermediaris, gairebé sempre, amb visites que es feien amb patinet per evitar la policia.

Proveïdors de la droga dels locals d'oci del centre de la ciutat

Els Mossos d'Esquadra, pel tipus de droga i tipus de compradors, ha pogut saber que la majoria de la metamfetamina que venia la banda servia per proveir locals d'oci nocturn del centre de Barcelona, sobretot, de l'Eixample on hi ha molts locals i discoteques freqüentades per turistes i per persones de Barcelona.

Un dels caps de la banda, detingut pels Mossos, a l'Eixample de Barcelona.
Un dels caps de la banda, detingut pels Mossos, a l'Eixample de Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

 

Cinc dels detinguts de la banda del patinet, a presó

El passat dilluns 8 d'octubre els Mossos van explotar l'operació fent cinc escorcolls en pisos ubicats al districte de l'Eixample i un al de Sants. Entre aquestes entrades, es va escorcollar també la casa dels dos líders de la banda. Es dóna la circumstància que en els domicilis els agents hi van trobar el cap de l'organització que havia preparat les maletes i que estava saltant pel balcó d'una de les habitacions que donava a un pati interior fins a arribar a un safareig on estava llençant possibles substàncies estupefaents per l'aigüera.

Els detinguts són home d'edats compreses entre els 30 i els 50 anys, de nacionalitats espanyola, brasilera, dominicana i francesa i es van intervenir grans quantitats de drogues sintètiques com metamfetamina, cocaïna, MDMA i èxtasi líquid per un valor, al mercat negre, d'uns 190.000 euros. Durant els escorcolls els Mossos també van confiscar tres patinets elèctrics que la banda feia servir per distribuir la droga fins al domicili dels compradors. Cinc dels detinguts, entre ells els caps de la banda, van ingressar a presó i el jutge va ordenar la llibertat amb càrrecs per a la resta.


Comentaris

envia el comentari