Una negligència en un taller, possible motiu de l'accident mortal de Reyes

Una de les rodes hauria estat el detonant del sinistre

José Antonio Reyes va perdre la vida en un fatídic accident de trànsit
José Antonio Reyes va perdre la vida en un terrible accident de trànsit | CatalunyaDiari.cat

L'estiu ens deixava la trista notícia de la mort del futbolista José Antonio Reyes i un familiar seu per accident de trànsit. No van ser pocs els rumors que asseguraven que l'esportista superava de llarg el límit de velocitat permès, apuntant alguns mitjans als 237 km/h.

Pere Navarro, director de la DGT, va assenyalar pocs dies després de l'accident que les morts s'havien produït per una «sortida de via, volta i incendi» i que era «un problema de velocitat». «Comprar un cotxe que pot anar a més de 200 km/h només et pot portar a la presó», afegia. No va ser l'únic que va retreure la suposada velocitat que duia el futbolista. Un excompany de Reyes publicava a Twitter: «A l'accident hi ha hagut víctimes a més del conductor. No es mereix un homenatge com si fos un heroi, però això no treu que lamenti el que ha passat». 

Nova línia d'investigació

Després de quatre mesos del fatídic accident, ERAT (Equip de Reconstrucció d'Accidents de Tràfic) determina que la investigació no ha finalitzat. De fet, les primeres conclusions que se n'extreuen apunten que el veritable detonant de la tragèdia podria haver estat el mal estat d'un dels pneumàtics.

Se sap que el cotxe que conduïa Reyes feia temps que no circulava, el que significa que podria no haver estat en condicions de fer-ho. No obstant això, Reyes va dir al seu germà Jesús que volia conduir el Mercedes BraBus S550 en els pròxims dies i va portar-lo a un taller mecànic de Sevilla, on va demanar que es revisés el vehicle de dalt a baix.

Imagen del vehículo en el que circulaba Reyes tras el accidente
Imatge del vehicle en el qual circulava Reyes després de l'accident | CatalunyaDiari.cat

 

Poc després de passar pel taller, el cotxe hauria passat també l'examen de la ITV. I amb el vehicle aparentment en perfecte estat, el jugador i els seus familiars es van dirigir a Almendralejo, localitat on el futbolista tenia partit. Reyes va percebre que una de les rodes seguia presentant problemes, per la qual cosa va acudir de nou a un altre taller, aquesta vegada a Almendralejo.

Els investigadors han visitat els dos tallers i la principal línia d'estudi apunta que en un d'ells no s'hauria realitzat bé la feina i no s'hauria resolt correctament el problema de la roda, la llanta de la qual hauria fregat el pneumàtic fins a provocar una fissura i la punxada que desestabilitzaria el vehicle i acabaria amb la vida de Reyes. 

També et pot interessar...


Comentaris
Rafel Berga
No crec que fos cap errada mecanica.
Josep Antoni
No fotem, sempre que hi ha una tragedia en algún personatge famós, es busquen les pesigolles en pocaroba. Si el cotxe va pasar la ITV i es va revisar dues vegades en un taller, em sembla inversemblant que ara es busquin les pesigolles en un dels dos tallers. Al final fotran a la preso a un pobre mecànic que: ni portaba el mercedes ni el va llençar a 200 km/h en una merda de carretereta.

envia el comentari