rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

L'emblemàtica Torre Eiffel, desallotjada

Neguen qualsevol «coincidència» entre la mandíbula trobada a Cantàbria amb les nenes desaparegudes fa 25 anys

Els investigadors han negat la hipòtesi inicial sobre la mandíbula trobada
Manuela Torres, la nena desapareguda fa 25 anys | Cedida

 

Males notícies per a la família de Virgínia i Manuela, les dues nenes desaparegudes fa 25 anys. La Guàrdia Civil, en aquest sentit, ha confirmat que la mandíbula trobada el 12 d'octubre en un embassament càntabre no presenta «cap coincidència» amb les noies.

 

Es descarta, doncs, una hipòtesi que havia saltat a la palestra les darreres setmanes. La desaparició de Virginia Guerrero, de 14 anys, i de Manuela Torres, de 13 anys, a Aguilar de Campo, el 23 d'abril de 1992, va causar una gran commoció al país.

 

 

 

La mandíbula trobada a l'Ebre | Cedida

Les petites, en aquest sentit, van ser vistes per última vegada quan tornaven del municipi de Reinosa, a 30 quilòmetres del seu poble. Aquestes feien autoestop i se les va perdre de vista aleshores. L'Institut Nacional de Toxicologia i Ciències Forenses de Madrid, així mateix, ha revelat que la mandíbula trobada a principis de gener no qüalla amb la de les menudes

 

Altres alternatives

 

La troballa de la mandíbula va generar una gran confusió. Després que la Guàrdia Civil la trobés molt a prop de l'embassament de l'Ebre del terme municipal de Campo de Yusoes, les especulacions es van disparar. Ja que, de fet, la mandíbula tenia l'aparença humana

 

Es contemplen, però, diverses alternatives. Amb el cas de les menudes desaparegudes reobert, els investigadors de Madrid consideren que la mandíbula trobada podria provenir d'un cementiri proper i que, habitualment, està cobert per l'aigua. La baixada de la superfície de l'embassament, en aquest sentit, hauria provocat que la mandíbula es desplacés i provoqués la confusió.

Imatge de l'embassament on es va trobar la mandíbula  | Cedida

 

Més hipòtesis

La possibilitat no és definitiva. En aquest sentit, els cossos policials espanyols ja han explicat que la investigació no ha arribat al seu punt final i, per la qual cosa, es mantindrà la recerca relacionada amb l'anomenat ‘Programa Fènix’.

 

Un programa que engloba a totes les persones desaparegudes al país que encara no han pogut ser trobades. Així mateix, s'optarà per estudiar totes les alternatives per determinar si l'ADN coincideix amb alguna d'aquestes persones.

Comentaris