Mor un nen de 13 anys de Lloret de Mar a l'Hospital de Girona a causa d'una meningitis

El menor va arribar en estat crític, i va acabar morint com a conseqüència d'una infecció «fulminant», ha indicat el departament de Salut

Imatge de la façana de l'Hospital Trueta de Girona
Imatge de la façana de l'Hospital Trueta de Girona | Cedida

Un menor de 13 anys ha mort dimarts a l'Hospital Josep Trueta de Girona, com a conseqüència d'una meningitis. Segons indica el 'Diari de Girona', el nen era veí de Lloret de Mar, tot i que era originari de Rubí, i va arribar a l'hospital gironí en estat molt crític. Finalment, va acabar morint a causa de la infecció, que l'equip mèdic ha qualificat de «fulminant». 

Salut ha explicat que ja s'ha començat a aplicar el tractament preventiu entre les persones més pròximes al nen, com és el cas del seu entorn familiar o dels companys de classe. A més a més, el departament també ha assegurat que es tracta d'un cas aïllat. 

Altres casos de morts per meningitis a Catalunya aquest any

No es tracta del primer cas d'una mort per meningitis a l'Hospital de Girona. El passat mes de gener, una altra nena de tan sols 17 mesos va morir després de patir una sèpsia meningocòccia, que va evolucionar de forma molt ràpida.La petita va ingressar primer a un hospital comarcal, però davant la gravetat del seu estat va ser derivada a la Unitat de Cures Intensives (UCI), de l'hospital gironí, on els metges no van aconseguir salvar-li la vida. De la mateixa forma que ara, Salut va aplicar un tractament preventiu a l'entorn més pròxim a la petita.

Poc després, el mes de febrer, una altra nena de tan sols onze mesos d'edat de la comarca del Pla d'Urgell va morir arran d'una meningitis a l'Hospital de Parc Taulí de Sabadell. Fonts del Departament de Salut van indicar que el Servei de Vigilància Epidemiològica de Lleida va prendre llavors les mesures habituals de vigilància i prevenció de la malaltia» a l'entorn més proper al nadó, que vivia a Golmés, però era originari de Mollerussa.


Comentaris

envia el comentari