El nen de 13 anys mort per meningitis a Girona portava totes les vacunes al dia

El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha indicat que es tracta d'un cas «lamentable però aïllat»

Imatge de la façana de l'Hospital Trueta de Girona
Imatge de la façana de l'Hospital Josep Trueta de Girona | cedida

El nen de 13 anys que va morir arran d'una meningitis a l'Hospital Josep Trueta de Girona portava totes les vacunes sistemàtiques al dia, segons ha indicat el secretari de Salut Pública, Joan Guix. A més a més, Guix ha explicat que el departament ha aconseguit identificar totes les persones que han entrat en contacte amb el menor, per administrar el tractament preventiu corresponent, i que a més s'ha fet una xarrada a l'institut on aquest estudiava per informar les famílies i resoldre els dubtes que puguin haver sorgit. 

Un cas «lamentable però aïllat»

El secretari de Salut Pública també ha reiterat que la mort del nen ha estat un «lamentable però aïllat» cas, i que per ara no ha estat possible descobrir quin tipus de meningitis és. En aquest sentit, Guix ha explicat que el departament continua duent a terme les proves analítiques més acurades, per tal d'identificar el cep. «És complex, de vegades, arribar al nom i cognom i el DNI del microorganisme», ha insistit.

Tercera víctima mortal a Catalunya

Recordem que el menor de 13 anys, veí de Lloret de Mar però originari de Rubí, va arribar a l'hospital gironí en estat molt crític. L'equip mèdic va intentar salvar-lo, però finalment va acabar perdent la vida per una infecció qualificada de «fulminant». Un cas molt similar al d'una nena de tan sols disset mesos que va morir en el mateix hospital el passat mes de gener, després d'arribar procedent d'un hospital comarcal i ingressar a la Unitat de Cures Intensives (UCI), per la gravetat del seu estat.

Un mes després, al febrer,una altra nena de la comarca del Pla d'Urgell de tan sols onze mesos també va perdre la vida arran d'una meningitis greu, a l'hospital de Parc Taulí de Sabadell. Amb la mort del nen gironí, ja són tres les víctimes mortals de la meningitis al nostre país, en el que portem d'any.


Comentaris

envia el comentari