Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dos agents de la Guàrdia Civil després d'un cordó policial al Molar

Un nen de 13, a punt de posar fi a la vida de la seva amiga: «Volia saber què se sent»

La víctima es troba ingressada en estat crític

Galícia sencera es va llevar commocionada aquest passat divendres pel macabre succés ocorregut en la tarda de dijous a la localitat Ourense d'O Carballiño. Un nen de 13 anys va intentar matar cruelment una amiga seva de 14. Ara ella està entre la vida i la mort al Complex Hospitalari d'Orense.

La menor està ingressada a la unitat de cures intensives i el seu pronòstic és crític a causa de l'extrema gravetat de les seves lesions. La jove va ser traslladada urgentment fins a l'hospital després que el mateix agressor avisés als serveis d'emergències al voltant de les 20 hores.

«Acabo de matar a la meva amiga», assegurava el noi a l'operador del 112 que va atendre la seva trucada, segons recull La Voz de Galicia.

Un nen de 13 anys intenta matar la seva amiga de 14 a Galícia

Els serveis mèdics i diverses unitats de la Guàrdia Civil es van desplaçar immediatament fins al lloc dels fets: l'habitatge familiar del presumpte agressor. La víctima va ser trobada a l'exterior del domicili, estirada a terra després d'haver-se precipitat des del segon pis de l'edifici.

A més, els sanitaris que van desplaçar-s'hi no van trigar a observar que la noia presentava una greu lesió al cap. Un cop fet amb un objecte contundent que, segons les primeres indagacions de la Guàrdia Civil, va poder ser una palanqueta o, també coneguda com a pota de cabra.

Per molt surrealista que sembli, els investigadors diuen que aquest objecte, trobat al lloc dels fets, pot ser l'arma principal de l'agressió.

Es tracta d'una eina de metall corbada en un extrem que s'utilitza com a palanca per separar dos objectes que es troben empalmats. També s'empra en les tasques de demolició, de manera que estem davant d'una eina habitualment present en les cases rurals.

Segons les sospites dels investigadors de la Guàrdia Civil, els dos amics van quedar a la tarda de dijous en una plaça d'O Carballiño. Des d'allà s'haurien traslladat al domicili de l'agressor per motius que encara no s'han determinat.

En arribar a l'habitatge, el noi hauria tancat a la seva amiga en una habitació per atacar-la amb l'esmentada pota de cabra. El que va passar a continuació encara segueix sent una incògnita per als investigadors.

Els agents estudien la possibilitat que la víctima es pogués haver precipitat pel balcó intentant fugir del seu agressor.

Encara que també hi ha la possibilitat que el jove hagués empès a la seva amiga amb la intenció de culminar el seu macabre pla. Alguns veïns ja han testificat i asseguren que van veure la víctima penjant del balcó minuts abans de caure.

La jove atacada pel seu amic amb una pota de cabra està en estat crític

Mentre la investigació policial continua i s'intenten aclarir els fets, la víctima es troba ingressada a l'UCI amb un pronòstic molt greu. La jove de 14 anys va perdre molta massa encefàlica a causa dels múltiples traumatismes que va patir.

Per la seva banda, el noi de 13 anys es troba amb els seus pares a l'espera que es pugui dictar alguna mesura contra ell. Tot i que ha reconegut l'autoria del crim, a causa de la seva edat resulta inimputable.

De moment, la Fiscalia de Menors tan sols ha ordenat la realització d'una avaluació psiquiàtrica al jove. El presumpte agressor va ser traslladat al  Complejo Hospitalario Universitario Ourensano, on es va entrevistar amb un forense a qui va explicar els motius del seu terrible acte.

«Volia saber el que se sentia al matar una persona», hauria assenyalat el jove segons recull La Voz de Galicia. A més, l'estudi ha constatat que es tracta d'un noi superdotat, amb un coeficient intel·lectual superior a 130.