Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Concentració Plaça Catalunya pel segrest del nen de Badalona a Hondures

Segresten un nen català de 12 anys a Hondures

L'escola del menor ha convocat una concentració per avui a les 15 h a plaça Catalunya

L'Enoc, un nen de 12 anys de Badalona, va ser segrestat a Hondures fa més d'un mes, concretament el passat 2 de desembre. El menor havia marxat juntament amb la seva mare a visitar el seu país d'origen quan uns individus van entrar a casa i se'l van emportar. Segons informen mitjans locals, els mateixos segrestadors van matar al seu avi, un tiet, una veïna i la mainadera.

Segons explica el diari 'Ara', la mare del nen, Carina Chinchilla, que segueix a Hondures, ha parlat amb diferents mitjans d'allà i ha assegurat que encara no ha rebut cap trucada dels assaltants amb informació sobre el menor o demanant-li un rescat. La dona explica que «està desesperada», que ells no deuen diners a ningú i que «els van atacar només per robar-los».

 

«No tornaré sense el meu fill, no tornaré sense respostes»

Gràcies a la col·laboració de la ciutadania i els veïns, la policia hondurenya ha aconseguit detenir un dels sospitosos que, segons explica la dona, «portava posada la roba que els havia robat» en el moment de la detenció. A més, a la casa del detingut van trobar diverses pertinences seves com caixes de roba. Tot i que el seu bitllet de tornada estava previst per finals de desembre, la mare d'Enoc ha deixat clar que: «Jo no tornaré sense el meu fill, no tornaré sense respostes».

La situació s'ha conegut recentment

La situació de l'Enoc no es va conèixer a Badalona fins al passat divendres, quan la seva escola, l'Institut Escola Rafael Alberti, va informar a totes les famílies del que estava passant i va convocar una concentració per avui dissabte a les 15 h a la plaça Catalunya de Barcelona. El missatge es va difondre també a través de les xarxes socials per la Federació d'Associacions de Famílies d'Alumnes de Centres Públics de Badalona.

Durant la concentració s'han pogut llegir moltes pancartes demanant a les autoritats d'Hondures i al seu president Juan Orlando que facin tot el possible per a trobar al menor, ja que segons expliquen, els primers dies hi va haver moviment de les forces policials que després han anat cessant.

L'Ajuntament de Badalona, que també s'ha assabentat dels fets, ha transmès el seu suport a la família de l'Enoc i s'ha posat a la seva disposició per si cal demanar la intermediació de la Delegació del govern espanyol.

 

També et pot interessar...