rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Un nen es clava un cargol al cap i sobreviu «per un mil·límetre»

Darius Foreman, finalment, va evitar morir
Radiografia de Darius | Cedida

 

Darius Foreman, un noi de 13 anys de Maryland, als Estats Units, va arribar a l'hospital amb un clau clavat al crani. Havia tingut un accident: un tauler de fusta de la caseta que estava construint li va caure sobre el cap amb la mala sort que aquest estava travessat per un gran clau. Malgrat tot, però, va aconseguir salvar la vida gràcies a l'equip mèdic que el va operar.

 

El doctor que es va encarregar de la intervenció, Darius Foreman, va determinar que el noi no va morir dessagnat per «un mil·límetre», tot i que afortunadament, el cas no va ser tan greu.

Delicadesa en la intervenció

Darius Foreman, amb el clau al cap, durant la intervenció | Cedida

 

Un dels principals problemes amb què es va trobar Darius va ser el seu trasllat a l'hospital. Si retiraven el tauler de fusta del seu cap, ell podria haver mort però alhora, aquest factor impossibilitava la seva entrada a l'helicòpter amb què va anar al centre mèdic. Finalment es va optar per retallar-lo amb una motoserra.

 

La intervenció quirúrgica va durar més de dues hores però malgrat la complexitat de la situació, va ser tot un èxit i el noi va sortir pel seu propi peu de l'hospital després de passar uns dies en observació.