Un nen de set anys, en estat greu després d'ofegar-se en una piscina d'Igualada

Els seus monitors i companys s'han adonat que tenia problemes en veure com es quedava submergit dins l'aigua
Un helicòpter medicalitzat l'ha traslladat a l'hospital   | Cedida

 

Un nen de només 7 anys ha estat a punt d'ofegar-se en una piscina d'Igualada (Anoia), concretament a la piscina municipal del Molí Nou. Ha estat mentre participava en un casal d'estiu organitzat pel Departament de Joventut de l'Ajuntament d'Igualada.

 

El petit es trobava a la piscina, aquest dimecres al matí, quan de sobte els seus monitors i companys s'han adonat que tenia problemes en veure com es quedava submergit dins l'aigua. Per sort, s'ha pogut actuar de forma ràpida i el menor ha pogut salvar la vida, amb l'ajuda del socorrista i els serveis especialitzats.

El nen ha recuperat la respiració i es troba a l'UCI

Segons sembla, els fets han tingut lloc al voltant de les 10.00 hores del matí. Han sigut els seus propis companys i monitors els que han vist que alguna cosa no anava bé. En una actuació molt ràpida l'han pogut treure de l'aigua i el socorrista de la piscina li ha practicat les maniobres de reanimació cardiopulmonar.

 

Gràcies a això, el petit ha recuperat la respiració. Després d'això han acudit fins al lloc serveis d'emergències especialitzats, i el menor ha estat traslladat en helicòpter medicalitzat a l'UCI de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona amb pronòstic reservat, segons informació del mateix centre hospitalari, tot i que el seu estat seria greu.

 

Segons informació proporcionada per l'Ajuntament d'Igualada, els familiars del nen han estat informats molt ràpidament del que havia succeït, a més, han estat acompanyats fins a l'hospital de Barcelona al qual s'ha traslladat al menor. De la mateixa forma, han estat activats recursos de suport psicològic per si algun dels nens, companys del menor, el necessitessin.

Un nen de 10 anys en estat crític per ofegament Tarragona

Aquest cap de setmana un succés similar tenia lloc també a Catalunya, en aquest cas al municipi tarragoní del Vendrell. Un nen de només 10 anys havia de ser tret de l’aigua pels socorristes, a les platges de Coma-ruga, després de patir una aturada cardiorespiratòria.

 

Al menor se li van realitzar maniobres de reanimació cardiopulmonar, fins a l'arribada dels efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques. El petit era traslladat també a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.