IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El nen que el 112 va ignorar a les illes Balears va trucar a la seva mare per dir-li que s'estava «morint»

Va alertar al servei d'emergències en dues ocasions, però el penjaven pensant que es tractava d'una broma

Jesús i la seva mare a l'Hospital de Son Espases
Jesús i la seva mare a l'Hospital de Son Espases | Instagram

Jesús R. G., el nen de 14 anys que va patir un col·lapse pulmonar i que va ser ignorat pel 112, va aconseguir salvar la seva vida després de parlar amb la seva mare. En una trucada que ell pensava que seria la de comiat, on li va dir «Mama, m'estic morint, t'estimo», la reacció de la dona va ser essencial per salvar-li la vida al menor, doncs el va aconsellar que havia de trobar a un adult a qui explicar-li la seva situació.

El nen, que es trobava passejant pels carrers del municipi mallorquí d'Inca, va decidir aturar un dels cotxes que es trobaven circulant per la carretera, per tal de demanar-li auxili pel seu problema. Va ser llavors quan un vehicle es va detenir i una jove el va acompanyar fins a l'Hospital d'Inca, on el van atendre inicialment.

A causa de la gravetat de la situació, va ser traslladat a l'Hospital de Son Espases, a Palma, on el van enviar a la Unitat de Cures Intensives, amb un diagnòstic de «neumotòrax a tensió». Allí va ser intubat i sedat, però eficientment tractat. Això sí, no gràcies a l'atenció del 112, que el va penjar fins a dues ocasions, pensant que el nen estava fent una broma al servei. 

Els pares, analitzant el cas

Jesús, el pare del nen, professional de la medicina, va comprendre que «tots ens podem equivocar», motiu pel qual no han confirmat la decisió que prendran, ja que «no pretenc arruïnar-li la vida a aquest home». No obstant això, es troba investigant si es va tractar d'una «negligència» o d'una «falta de professionalitat», elements que podrien ser claus en la seva decisió.

 

 

Una publicación compartida de JESÚS RUIZ (@jeesusruiiz) el

D'altra banda, es va mostrar sorprès per l'excusa presentada pel 112, on van al·legar que existeix un «llistat de bromes» el qual podria incloure el seu fill. En aquest, s'incorporen determinats números de telèfon que no compten amb molta credibilitat, en els quals, en cas de trobar-s'hi el menor, podria ser la prova suficient perquè l'home no realitzés la denúncia.


Comentaris

envia el comentari