Un nen salva la vida «per un mil·límetre» després de clavar-se un cargol al cap als EUA

Darius Foreman, de 13 anys, va evitar la mort miraculosament

Radiografía de Darius Foreman
Radiografia de Darius Foreman | Cedida

Un nen de 13 anys dels Estats Units va estar a punt de perdre la vida després de patir un accident domèstic. El jove s trobava construint una caseta de fusta quan un taulell travessat amb un clau li va caure al cap. Per sort, els equips mèdics van aconseguir evitar la tragèdia i li van poder extreure tot gràcies a una operació.

Concretament, el protagonista d'aquesta història és Darius Foreman, un nen de Maryland que va estar a «un mil·límetre», segons l'opinió del doctor Alan Cohen, de morir dessagnat.

Una intervenció delicada

Darius Foreman, con el tornillo en la cabeza, durante la intervención
Darius Foreman, amb el cargol al cap, durant la intervenció | Cedida

El doctor que el va atendre, cap de neurocirurgia de l'Hospital Johns Hopkins, va explicar que, per poder salvar la vida de Darius, no podien treure-li el taulell del cap per evitar lesions. Així doncs, van haver de buscar alternatives per traslladar-lo amb la fusta al cap.

Així doncs, els sanitaris, que no podien fer entrar al nen a l'helicòpter per culpa de la dimensió del taulell, van optar per retallar-lo i fer-lo més petit amb una motoserra. Gràcies a aquest primer gest van aconseguir introduir al nen dins del suport mèdic per poder portar-lo a l'hospital amb seguretat.

Cohen va afegir que, a causa de la complexitat de la situació, la intervenció quirúrgica va durar més de dues hores. No obstant això, aquesta va sortir bé, per la qual cosa Darius va aconseguir sortir de l'hospital pel seu propi peu, després d'uns dies en observació. A més, la casualitat va voler que fos el dia del seu 13 aniversari quan rebés l'alta. Un gran regal.


Comentaris

envia el comentari