IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un nen de sis anys dels Estats Units mor infectat per la ràbia després de ser esgarrapat per un ratpenat

El petit va voler tocar al mamífer que el seu pare havia trobat al jardí i havia deixat en un cubell

Imagen de Ryker Roque en el hospital antes de perder la vida.
Imatge de Ryker Roque a l'hospital abans de perdre la vida. | Cedida

Ryker Roque, un nen de sis anys de Florida, als Estats Units, va morir aquest diumenge, 14 de gener, després que un ratpenat l'esgarrapés. Segons sembla, el pare del petit Ryker va trobar aquest mamífer al jardí i el va posar en un cubell mentre pensava que fer-ne amb ell. Va ser llavors quan la família va advertir a noi que no toqués l'animal sota cap circumstància.

No obstant, l'intriga va poder amb el petit Ryker, qui va acabar apropant-se al cubell i hi va ficar la mà, segons publica la cadena americana 'NBC News'. Va ser llavors quan l'animal, espantat, va esgarrapar-lo. En veure el que havia passat, el pare del noi va córrer a l'ordinador per a buscar a Google sobre què d'havia de fer en aquests casos. 

«Aparentment, ell només va posar la mà i el ratpenat el va esgarrapar. Llavors vaig buscar al Google i vaig veure que haviem de llimpiar-li la ferida durant cinc minuts amb aigua i sabó», explicava el pare de la víctima al mitjà citat. 

Ryker no va rebre cap vacuna

L'error va ser que Ryker no va rebre una vacuna contra la ràbia abans de manifestar-se els símptomes de la infecció. Els pares no sabien que l'animal podia contagiar-li aquesta malaltia i pensaven que el nen estava bé. Tanmateix, el nen va insistir que no volia anar a l'hospital per por que el punxessin i li fiquessin alguna vacuna, i així va ser. 

Imagen de Ryker Roque en su graduación de la guardería.
Imatge de Ryker Roque durant la seva graduació a la llar d'infants. | Cedida

 

No obstant, les coses van canviar quan, una setmana més tard, el petit Ryker va començar a perdre sensibilitat als dits i a tenir mal de cap. Tanmateix, va començar a patir al·lucinacions i a convulsionar, fet que va espantar greument als seus pares i el van portar d'urgència a l'hospital. 

Zero per cent de probabilitats de sobreviure

En el moment que el pare del petit va explicar als metges el què havia passat feia una setmana amb el ratpenat, les alarmes es van començar a disparar. Finalment, els metges van donar-li la pitjor notícia que li poden donar a uns pares: Ryker, el seu fill petit, tenia un zero per cent de probabilitats de sobreviure. 

I és que es tracta d'un virus que quan arriba al cervell, la possibilitat de vèncer-lo és gairebé inexistent. No osbtant, els metges van donar-li al petit un tractament experimental que havia salvat, anteriorment, a dos nens americans que tampoc havien rebut la vacuna després de ser infectats per la ràbia. 

Malgrat tots els esforços, el petit Ryker moria el passat diumenge 14 de gener. La seva família donava la mala notícia a través d'una web que havien creat per a poder rebre donacions per al finançament del tractament del seu fill. «Ens entristeix molt comunicat que Ryker va perdre la seva lluita la passada nit. Ell segueix sent un guanyador als nostres cors. Gràcies pels vostres resos, precioses paraules i generoses donacions. Ha significat un món per a nosaltres. Ara, el nostre petit bebè és un àngel». 


Comentaris

envia el comentari