rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La nena més petita que mai s’ha suïcidat: Samantha Kuberski, de només 6 anys

Una mort dramàtica que alimenta el debat del suïcidi durant la infància
Imatge de Samantha Kuberski | Cedida

 

La nord-americana Samantha Kuberski era una nena riallera de 6 anys que cada dia anava a l’escola fins que el mes de desembre de 2009 va decidir treure’s la vida. Com que ‘a priori’ tot semblava indicar que no tenia cap mena de problema, el seu suïcidi va sorprendre els professionals sanitaris.

 

  

Després d’estudiar el seu cos sense vida a Yamhill County, al sud de Portland, als Estats Units, els forenses van afirmar que la nena s’havia tret la vida. Per això, la Samantha es va convertir en la nena més jove que mai s’havia suïcidat.

  

 

 

La persona més jove que mai s’ha suïcidat

La tragèdia es va produir el 2 de desembre de 2009 a Oregon, al nord-oest dels Estats Units. La Samantha era amb la seva mare Kellie i les seves germanes a la casa que tenien a la ciutat de McMinnville. La Kellie i la Samantha van discutir i, després d’això, la dona va imposar a la filla el càstig d’estar-se sola a la seva habitació. Aleshores, la petita va pujar dalt d’un vell bressol que la família emmagatzemava en aquella estança.

  

La nena es va col·locar un cinturó al voltant del coll i el va lligar al bressol

 

El precoç suïcidi de la nena va sorprendre a tots | Cedida

 

Una nena tan petita podia ser conscient del que feia?

La policia va investigar els progenitors i els germans de la difunta fent-los diverses preguntes i, posteriorment, el cos va afirmar que no havia descobert cap mena d’indici que apuntés cap a possibles abusos al llarg de la vida de la nena.

  

Per això, la gran intriga de la qüestió rau en el fet de si la petita havia estat conscient de la seva dolorosa mortposant en dubte que una persona tan jove pogués ser conscient

Els nens poden arribar a copsar el sentit de suïcidar-se? 

El psiquiatra Kirk Wolfe va declarar a Yamhill Valley Notícies que «molts dels nens que es troben en aquesta franja d’edat no saben què vol dir la mort». «Fins els 8, 9 o 10 anys no comencen a copsar realment el sentit que tenen les defuncions i descobreixen que, un cop algú mor, ja no torna», va afegir.

  

Quin vincle tenen la depressió i els suïcidis?

Moltes vegades, les persones decideixen treure’s la vida mogudes pels sentiments: algunes vegades ho fan quan no tenen esperances en el futur i, en altres ocasions, quan veuen que han perdut la independència i les regnes de la seva vida. 

  

depressiómoltes vegades és força complicat identificar-la i poder-la tractar

  

La gent deprimida viu en una mena d’espiral del pessimismeTot i que s’han realitzat diverses investigacions en els adults sobre el suïcidi i els trastorns depressius, s’ha estudiat molt poc la ment dels nens en aquests casos

  

A banda, s’ha observat que les idees de suïcidi també són freqüents entre els adolescents

 

«Molts dels nens que es troben en aquesta franja d’edat no saben què vol dir la mort» | cedida

 

Treure’s la vida o intentar-ho no és comú entre els menors de 15 anys

Encara que molts adolescents poden pensar en el suïcidi, el percentatge de menors de 10 anys que tenen aquestes idees disminueix dràsticament. Potser per això és extremadament difícil aconseguir investigacions relacionades amb aquest fet. Karaman i Durukan, dos cèlebres psiquiatres, escriuen en relació amb això:

  

Abans dels 15 anys, no és freqüent que les persones pensin a suïcidar-se. La majoria de nens i adolescents que decideixen treure’s la vida ho fan més tard

 

Comentaris