Ingressada a l'hospital una nena de 8 anys després d'ofegar-se a la piscina d'una casa de colònies de Vilopriu

La menor evoluciona favorablement i es preveu que pugui rebre l'alta en aquest dijous

Helicòpter del SEM
Helicòpter del SEM | Cedida

Una nena de 8 anys ha hagut de ser ingressada a l'hospital Josep Trueta de Girona després d'ofegar-se a la piscina d'una casa de colònies de Vilopriu, al Baix Empordà. La menor forma part d'un grup de 89 alumnes de l'escola El Sagrat Cor de la Diputació de Barcelona que havia anat uns dies d'excursió a la casa de colònies.

Els fets van passar aquest dimecres al voltant de les cinc de la tarda. Una trentena de nens s'estaven banyant a la piscina —22 seguien dins l'aigua i els altres vuit ja s'estaven canviant—, quan el socorrista va veure la nena surant amb el cap dins l'aigua. Ràpidament, va treure la menor de la piscina i li va fer maniobres de reanimació. Afortunadament, la petita va reaccionar i va recuperar la consciència.

Els serveis d'emergències es van desplaçar fins a la casa de colònies i van examinar la nena, que es trobava en estat cianòtic. Un helicòpter medicalitzat la va traslladar a l'hospital Josep Trueta de Girona, on ha passat la nit ingressada en observació. Segons fonts del centre hospitalari, la nena evoluciona favorablement i podria rebre l'alta aquest mateix dijous.

Altres casos amb final més tràgic

Per sort, el socorrista va actuar de forma ràpida i salvar la vida de la nena de 8 anys. Malauradament, però, en els darrers mesos hi ha hagut casos en què els menors han acabat morint ofegats a la piscina. El cas més mediàtic ha estat el d'una nena de 4 anys que va morir ofegada a Ripoll el maig del 2017. 

La menor estava a la piscina realitzant una sessió del curs de natació de la seva escola i quan els monitors van tornar als vestuaris van veure que la nena no hi era. Després de dirigir-se a la piscina, la van trobar a l'aigua ofegada, i van avisar als equips mèdics, que la van intentar reanimar sense èxit. 

El juny de 2017 es va tornar a produir un cas similar a Vilanova i la Geltrú. Un nen de 10 anys va morir ofegat a la piscina del Club de Tennis Vilanova durant el casal d'estiu. El menor va ser trobat a l'aigua inconscient i, tot i que de seguida s'hi van desplaçar efectius del SEM i li van fer maniobres de reanimació, no van poder salvar-li la vida.


Comentaris

envia el comentari