L'assassí de la Laia: «Quan em van dir que la mare moriria, em vaig refugiar en les drogues»

«La meva mare era l’única cosa que tenia», assegura Joan Francesc López, presumpte autor de l'assassinat de la petita Laia
Imatge de l'assassí de la petita Laia amb els Mossos d'Esquadra
Imatge de l'assassí de la petita Laia amb els Mossos d'Esquadra | CatalunyaDiari.cat

L’empitjorament de salut de la mare de Joan Francesc López és, segons el presumpte assassí de la petita Laia, el punt de partida de tot plegat. «Quan em van dir que la meva mare moriria, em vaig refugiar amb les drogues. Era l’única cosa que tenia», ha relatat l’acusat del crim d’una nena de només 13 anys a Vilanova i la Geltrú.

 

Aquest, qui la setmana passada va al·legar que havia matat la menor «sense ser-ne conscient» i perquè havia vist «una ombra que s’abraonava sobre mi», va explicar que la salut de la seva mare va ser el perquè del seu abusiu consum de drogues.

 

«En arribar a Espanya vaig anar directament a Barcelona, i els metges em van dir que ja no hi havia solució per la meva mare. Així que vaig anar a casa seva i em vaig refugiar en les drogues. No sé, ni tant sols, durant quant de temps», ha relatat.

L’empitjorament de la seva mare, el preludi de l’assassinat de la Laia

És, així mateix, el que es pot extreure de la declaració del presumpte autor de la mort de la petita. El mateix Joan Francesc relata que, després de rebre la notícia de la seva mare, «era impossible relaxar-me i feia molts dies que prenia drogues».

 

Vilanova i la Geltrú, constarnada amb la mort de la petita Laia
Vilanova i la Geltrú, consternada amb la mort de la petita Laia | CatalunyaDiari.cat

 

En aquest context, doncs, l’acusat ha relatat que havia perdut el control de la seva persona abans del presumpte crim. «El dia anterior al crim m’havia drogat tant que vaig defecar a l’habitació. Ho vaig netejar amb un cubell i lleixiu, i ho vaig deixar en un armari perquè ningú se’n pogués adonar».

 

Per això mateix, el relat de l’acusat indica què va passar instants abans del crim: «Vaig anar a casa, li vaig fer un petó a la meva filla, i vaig marxar de casa perquè no volia que em veiés d’aquella manera».

La baixada al bar de sota de casa seva, clau

«Va ser aleshores quan em va trucar la seva mare dient-me que la venia a buscar. Allò em va enfonsar encara més, em vaig obrir una ampolla de vi i vaig anar a comprar més cocaïna fins que em vaig quedar sense diners», diu Joan Francesc.

 

Francisco Contreras, presumpte assassí de la Laia
Joan Francesc López, presumpte assassí de la Laia | Cedida

 

Just després, l’acusat va rebre una trucada dient que la seva mare havia empitjorat: «Ella era l´únic que tenia... Vaig anar al bar de davant de casa a prendre 2 cerveses per intentar-me evadir».

 

Finalment, aquest va pujar a casa seva i va cometre el suposat crim.  Comentaris

envia el comentari