Un jove és detingut per assassinar 17 alumnes del seu institut estatunidenc

Els companys el recorden com un «boig per les armes» que suposava una «potencial amenaça»
Nikolas Cruz, l'assassí de disset alumnes del seu institut | Instagram

Nikolas Cruz és el presumpte autor de les morts de disset alumnes de l'institut Marjory Stoneman Douglas, situat a la ciutat de Parkland, al sud de Florida. A més, també hauria ferit a quinze estudiants més, tres dels quals estan ferits en estat crític. La policia de Broward l'ha detingut, així com han indicat a través de Twitter.

 

El jove té dinou anys i va ser senyalat des del primer moment en què es va conèixer la tràgica notícia. Tant les autoritats com els mitjans de comunicació estatunidencs van apuntar cap a ell. L'acusat és un antic alumne de l'institut i és recordat com un noi agressiu, violent i amant de les armes.

 

Expulsat del centre 

Molts dels qui assistien al centre educatiu que va patir l'atac, el van veure créixer al llarg dels anys en què va estudiar allà. Els seus companys el consideraven una «potencial amenaça» a causa de la seva conducta i comportament. Molts cops va ser expulsat de les aules «per raons disciplinàries».

 

Fins i tot, un professor de matemàtiques de l'institut, Jim Gard, va explicar que s'havia alertat als docents i a l'administració perquè no permetessin l'ingrés de Nikolas Cruz. «Van haver problemes amb ell l'any passat. Va amenaçar estudiants i crec que se li va demanar que abandonés el campus», declarava el docent a la 'BBC'.

 

Imatge dels afectats pel tiroteig | Cedida

«Boig per les armes»

Una de les grans passions de l'acusat eren les armes, així com asseguren els alumnes i excompanys de Nikolas: «Estava boig per les armes». A més, van explicar que la seva conducta era estranya, perillosa i no tenia res a veure amb la de la resta d'estudiants.

 

D'altra banda, el recorden com una persona solitària i silenciosa que «no tenia molts amics». Un dels motius amb què es relaciona la seva expulsió de l'institut és que portava armes a l'institut, fet que comportava que el consideressin com «un noi problemàtic».

 

La policia prenent declaració a una estudiant de l'institut | Cedida

Publicava fotos amb armes

Nikolas havia penjat fotografies seves on apareixia amb armes a les xarxes socials, fet que corrobora les declaracions dels seus companys. En una d'aquestes surt un rifle AR-15 i molts carregadors.