Nit moguda pels Mossos: violència, droga i set detinguts en un assalt a una nau

Actuació policial de pel·lícula dels Mossos d'Esquadra a Figueres

Imatge dels Mossos d'Esquadra, en un operatiu contra el narcotràfic
Imatge dels Mossos d'Esquadra  | Twitter / @mossos

Més enllà de vigilar que es compleixin les mesures restrictives per fer front a la Covid-19, els Mossos d'Esquadra continuen en les seves tasques habituals. Dissabte al matí, agents de la policia catalana van haver de realitzar una actuació a Figueres, en un assalt violent a una nau on hi havia marihuana. L'actuació en qüestió es va saldar amb set detinguts, acusats de diferents delictes. Tres d'ells, per assalt violent. Els altres quatre, que intentaven custodiar la droga, per atemptat contra la salut pública.

Tot plegat va tenir lloc al carrer Bruguera de Figueres, aproximadament a les 6 del matí, quan quatre lladres es disposaven a assaltar la nau per emportar-se la droga que hi havia dins. Segons va poder saber l'ACN, uns treballadors d'una empresa propera van avisar la Guàrdia Urbana de capital de l'Alt Empordà quan van veure uns encaputxats rondant al costat de la nau. La policia local figuerenca va alertar els Mossos per tal d'enviar-hi diverses patrulles per controlar la situació.

Una vegada a la zona, els Mossos van poder comprovar que dins de l'immoble s'hi sentien sorolls i van decidir assegurar el perímetre de la nau. En aquell moment, els lladres ja havien assaltat el local, emmanillant amb brides els quatre que custodiaven la marihuana i immobilitzant-los a terra. Les sospites que alguna cosa estava passant allà dins es van confirmar quan els agents van veure un home que sortia corrent de la nau. Els Mossos no van dubtar ni un segon a arrestar-lo. Es tractava d'una de les quatre víctimes del robatori, que intentava fugir dels assaltants.

Posteriorment, els agents van entrar a la nau i es van trobar una escena de pel·lícula. Les altres tres víctimes –dues dones i un home–, es trobaven immobilitzats a terra i emmanillats amb brides. A més, també van poder capturar els tres lladres, tots ells de països de l'est. En resum, un intent d'assalt amb violència per robar marihuana va acabar amb set detinguts i la marihuana en qüestió custodiada.

Els Mossos es van acabar emportant a comissaria tots set detinguts. Les quatre víctimes de l'assalt hauran de respondre per un delicte contra la salut pública, mentre que els altres tres per un de robatori amb violència. La policia també es va fer càrrec de la custòdia de la nau i ara s'està fent un recompte de la quantitat de marihuana que hi havia al local.

Setmana moguda a l'Empordà

Si aquests fets van tenir lloc a l'Alt Empordà, a mitja setmana va ser al Baix Empordà on els Mossos van realitzar una actuació relacionada amb la marihuana. En aquella ocasió, els agents van detenir un jove de 32 anys que cultivava més de 2.600 plantes de marihuana en un xalet de Santa Cristina d'Aro. La policia catalana va descobrir la plantació durant un patrullatge preventiu per la urbanització Bell-Lloc.


Comentaris

envia el comentari