Foto d'un cotxe de la policia nacional.

«No ho expliquis»: mossega al fill de 4 anys de la seva companya de pis als genitals

L'home ha estat jutjat pels fets, que han tingut lloc a una casa de Múrcia

Ha estat condemnat i no queden dubtes que les acusacions eren certes. Un home de 55 anys ha estat condemnat per haver mossegat el penis d'un nen de només 4 anys. Els fets van passar en una casa de Múrcia fa cinc anys, ara, per fi, l'home ha estat condemnat fermament després d'haver-se comprovat que l'acusació del nen era certa.

El cas ha deixat sense paraules moltes persones, i no n'hi ha per menys. Si ja és colpidor escoltar casos d'abusos sexuals a menors d'edat, encara pitjor és que el menor sigui tan petit i que l'agressor sigui una persona propera.

Sí, la persona agressora era una persona que convivia amb el nen i la mare. Pel que sembla, es tractava el company de pis de la mare de la víctima: un home de 55 anys, aleshores.

El va acompanyar al bany amb l'excusa d'ajudar-lo

El menor només tenia 4 anys quan va passar tot. Segons s'ha sabut, l'home va dir que anava amb el nen a la cambra de bany per ajudar-lo. Un cop allà, va agafar el nen, li va agafar del penis i li va donar una mossegada.

Immediatament després, segons el relat del petit, li va dir clarament: «no ho expliquis a ningú». Tot i això, sembla que el nen no va fer cas de les paraules de l'adult i sí que va acabar explicant el que havia passat.

Això va passar fa cinc anys, ara, després de diversos informes, declaracions i comprovacions, s'ha declarat que, efectivament, l'home és culpable. El cas feia una llarga temporada que estava en instrucció i s'havia sotmès el nen a diversos informes psicològics de credibilitat.

Foto d'un detingut emmanillat.
L'home ha estat detingut. | EP

Es va poder deduir que, amb les seves paraules sobre els fets, estava dient la veritat. No només això, sinó que temps més tard va ser el mateix autor dels fets qui va acabar reconeixent-ne la culpabilitat.

Tot i la condemna, no anirà a la presó

Així doncs, després de comprovar la veracitat dels fets, la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Múrcia ha acabat per condemnar l'agressor. Ho ha fet per un delicte d'abús sexual a menors de 16 anys.

Per aquest delicte se li ha imposat una pena de 12 mesos de presó, tot i que no la complirà. Com que no és una pena superior a dos anys i el condemnat no té antecedents anteriors, aquesta s'elimina.

«En aquest cas, a la vista de la sol·licitud formulada per la defensa, i l'absència d'oposició del Ministeri Fiscal i de l'acusació particular, es procedeix a acordar la suspensió de la pena privativa de llibertat de dotze mesos de presó imposada, ja que, fins ara, el condemnat no tenia antecedents penals de la mateixa tipologia i la pena imposada no supera els dos anys de presó».

S'afegeix com a condició: «que durant el termini de tres anys el condemnat no delinqueixi, sota advertència que, si no ho verifica, se li podria revocar el benefici concedit i haurà de complir la pena suspesa».

L'home sí que ha hagut de donar una indemnització a la víctima de 3.000 euros en total. Se li ha imposat també una ordre d'allunyament perquè no es pugui acostar al menor o als pares a menys de 100 metres durant cinc anys.