URGENT

🔴 Caos per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

El noi de 14 anys que presumptament va abusar de la seva germana manca de responsabilitat penal per cometre el crim amb 13 anys

Els pares dels dos menors podrien perdre la custòdia
La nena va ingressar a l'hospital amb dolors abdominals. | Cedida

 

El cas de la nena d'11 anys que va donar llum a Múrcia ha fet un gir de 180 graus, ja que el pare del bebè, de només 14 anys, és el seu germà. Segons sembla, el noi hauria abusat sexualment de la seva germana quan ell tenia 13 anys, tal com publica 'El Español'. De fet, l'edat amb què va cometre el greu abús, el converteix en inimputable. 

 

Cal recordar que el passat divendres 2 de febrer, la menor va ingressar a l'Hospital Universitari Virgen de la Arrixaca de Múrcia amb forts dolors abdominals. Tot i que en un primer moment, els metges pensaven que podria tractar-se d'una anomalia estomacal greu, aquesta hipòtesi va ser descartada, confirmant que la jove es trobava de part. Un fet que tant la família com la menor desconeixien. 

 

Per aquest motiu, la Prefectura Superior de Justícia va obrir una investigació sobre els fets, la qual ja ha senyalat al germà com el pare del bebè. 

La nena ingressaria a un centre de menors

La mare del bebè, qui cal recordar que només té 11 anys, ingressaria a un centre de protecció de menors on romandria el temps que estipulin els Serveis Socials. De fet, podria romandre en aquest centre fins a la majoria d'edat o fins que millorés la situació familiar a casa.

 

Porta d'urgències de l'hospital matern infantil Virgen de la Arrixaca | EFE

 

El jove de 14 anys, inimputable

Segons els experts, i després de la reforma del Codi Penal, la qual diu que una menor de 16 anys no pot consentir una relació sexual, el pare del bebè i germà de la víctima hauria comès un delicte.

 

No obstant això, com que tenia només 13 anys quan va abusar presumptament d'ella, no té la responsabilitat penal suficient i, per tant, també ingressaria a un centre de protecció de menors. 

El futur del bebè

Pel que fa al bebè, i després de valorar el cas detingudament, hi hauria dos possibilitats: que ingressés a un centre de menors com la seva mare o donar-lo en adopció a una família d'acollida. 

 

En el cas de donar-lo en adopció, el bebè estaria sota la tutela de la nova família fins que millorés la situació de la mare biològica. De fet, val a dir que l'adopció només es portaria a terme amb el consentiment de la mare, segons informen els experts. 

 

Els pares dels menors podrien perdre la custòdia

D'altra banda, els pares de la víctima i del presumpte autor dels fets podrien perdre la custòdia dels fills. I és que el protocol de protecció de menors activat per la Comunitat Autònoma ha suposat un l'obertura d'un expedient per determinar si existeixen indicis de desemparament i responsabilitat dels pares. Un fet que si es confirmés, els Serveis Socials els prendrien la custòdia dels fills.