El jove que va agredir a Mariano Rajoy fa dos anys a Pontevedra sortirà en llibertat divendres que ve

El noi ha passat dos anys d'internament i n'haurà de complir un altre amb llibertat sota vigilància

 

 
Vídeo de l'agressió del Diario de Pontevedra | CatalunyaDiari.cat

 

El jove que el desembre de 2015 va propinar un brutal cop de puny a la cara de Mariano Rajoy mentre aquest passejava pels carrers de Pontevedra està a punt de sortir en llibertat. El noi porta dos anys en un centre de menors i divendres que ve, 15 de desembre, podrà sortir al carrer sota vigilància, segons informa el diari 'El Mundo'.

 

El jove, que tenia 17 anys al moment de l'agressió, encara haurà de passar un any de llibertat vigilada. Serà sotmès a un estricte seguiment i haurà de demostrar que segueix el programa de reeducació imposat pel jutge.

 

De no fer-ho, podria tornar al centre de menors d'Orense en el qual ha passat aquests últims dos anys. El noi va ser jutjat i condemnat seguint la legislació de menors i se li va imposar una pena de dos anys d'internament en règim tancat.

L'agressió al president del Govern es va produir el 16 de desembre de 2015 i el jove, enganxat i detingut a l'acte, va ser internat l'endemà. Així mateix, se li ha impartit un curs de reeducació per intentar posar fi a aquests comportaments.

 

Odi a les xarxes socials

Dies abans de l'agressió a Rajoy, el jove ja havia publicat a les seves xarxes socials l'odi que proferia al Partit Popular. «Faré un atemptat contra la seu del PP» o «PP lladres de merda. Que dimiteixin d'una puta vegada. Mariano és la vergonya de Pontevedra», són algunes de les coses que va arribar a publicar a Twitter.

 

Al seu moment, Mariano Rajoy no va interposar denúncia contra ell, per la qual cosa el jove no ha hagut de pagar cap indemnització ni responsabilitat civil pels seus actes. «Jo no el vaig acusar. Crec que ja ha pagat prou penitència amb el que ha fet», és el que va dir Rajoy.