El nombre d'afectats pel brot de gastroenteritis aguda a la Cerdanya augmenta considerablement

Es planteja l'opció de què es tracti d'una intoxicació alimentària, ja que la majoria haurien dinat al mateix establiment
Imatge d'arxiu de l'Hospital de la Cerdanya | CatalunyaDiari.cat

 

El nombre d'afectats pel brot de gastroenteritis aguda que patien alumnes i professors de cinc escoles diferents de Catalunya ha augmentat arribant a ser detectat en 247 persones, les quals estan allotjades a cinc hotels de la Cerdanya. El dolor abdominal, les nàusees i els vòmits són presents en el seu dia a dia, tot i que per sort encara no hi ha cap cas greu ni que hagi requerit un ingrés hospitalari.

 

  

  

La gastroenteritis també està provocant febre i diarrees en alguns casos i la preocupació entre els pares va en augment. Per aquest motiu, alguns han preferit desplaçar-se fins a la Cerdanya per recollir els seus fills, mentre que els altres són atesos a centres d'atenció primària i d'atenció continuada, així com ha pogut saber el 'Regió7'.

 

Provinents de set escoles catalanes 

Els afectats són 241 alumnes d'entre vuit i catorze anys i sis professors pertanyents ja a set escoles catalanes: dues del Gironès, tres de Barcelona Sud i dues del Barcelonès Nord. A més, alguns estudiants provinents de França també pateixen el brot. Tots ells es trobaven allà per realitzar activitats a l'aire lliure, entre les quals hi havia algunes d'esquí i altres de muntanya.

 

Van dinar al mateix restaurant

L'estació d'esquí de Marsella ha explicat que els afectats van dinar el mateix dimecres al restaurant del complex, encara que no tots van optar pels seus menús, així com va indicar la directora comercial i de màrqueting de l'establiment, Maite Martí. Així doncs, alguns haurien menjat els aliments que proporcionava l'agència de viatges que va gestionar les reserves.

 

A més, Martí ha afirmat que s'han diagnosticat més casos en els dies posteriors d'altres persones que no haurien dinat al seu establiment. D'altra banda, la responsable de l'agència de viatges, Mireia Vila, ha remarcat que el dimecres al matí ja hi havia alumnes que presentaven els primers símptomes.

 

La quantitat de gent que hi havia al complex és un problema a l'hora de determinar si es tracta d'una intoxicació alimentària o d'un procés víric, per això l'Agència de Salut Pública de Catalunya ha obert una investigació epidemiològica i ambiental per trobar l'origen del brot.