Sis persones han mort aquesta Setmana Santa a les carreteres catalanes

Aquesta xifra és lleugerament superior a la de l'any passat, quan es van produir cinc morts

Tancada l'operació retorn de Setmana Santa
Tancada l'operació retorn de Setmana Santa | ACN

Sis persones han mort aquesta Setmana Santa a les carreteres catalanes, en un total de sis accidents. Segons el balanç provisional del Servei Català de Trànsit (SCT), dels sinistres mortals d'aquest període, almenys dos han estat causats per imprudències. La xifra de morts és lleugerament superior a la de l'any passat, quan van morir cinc persones. Tot i això, Trànsit valora positivament l'increment dels controls amb cotxes espiells.

Dos dels accidents han estat causats per imprudències

Una dona va ser atropellada aquest diumenge a l'AP-7, després de baixar del seu cotxe. L'altre accident causat per una imprudència és el del passat divendres 19 d'abril, en una pista forestal d'Avinyó, Bages. Un jove sense carnet conduïa un cotxe que va bolcar i va causar la mort d'una menor. El director del SCT, Juli Gendrau, ha valorat positivament l'increment dels controls dels Mossos d'Esquadra amb cotxes espiells, els cotxes de policia camuflats.

Tancada l'operació retorn

El dilluns a mitjanit es va tancar oficialment l'operació retorn de Setmana Santa. Es tenia previst que uns 557.000 vehicles tornessin a l'àrea metropolitana de Barcelona durant aquesta operació. Un 90% d'aquesta xifra ja havia tornat a casa a les set de la tarda.

D'aquesta manera, Juli Gendrau ha demanat als conductors que no abandonin el compromís ni la consciència a les carreteres, sobretot ara que ve el bon temps. El director del SCT ha animat a millorar la responsabilitat al volant per tal que es produeixen el mínim d'accidents per imprudències, com els que s'han produït aquesta Setmana Santa.

Fortes retencions produïdes per dos accidents

Les retencions més importants d'aquesta Setmana Santa a les carreteres catalanes s’han produït a causa de dos accidents a l’AP-7 i a l’A-2, on s’hi ha acumulat 20 i 14 km de retencions, respectivament. A part, també hi ha hagut cues a la C-16.


Comentaris

envia el comentari