TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

EN DIRECTE

🌪 Tots els problemes causats per la gota freda a Catalunya

Un nord-americà guanya la loteria, però mor de càncer tres setmanes després

L'home tenia dificultats econòmiques, i no va passar per una consulta mèdica fins després de guanyar els diners
Donald Savastano va morir de forma inesperada per un càncer | CNN

 

Gairebé tots hem tingut la sensació que la sort juga amb nosaltres, i és que, tot i que la busquem constantment al llarg de les nostres vides, mai ens arriba en el moment que més ens fa falta. En el cas de Donald Savastano, però, impressiona encara més, ja que aquest ciutadà nord-americà no va poder gaudir d'una vida com a milionari, després de guanyar a la loteria.

 

El nostre protagonista era un home de 52 anys i de professió fuster, que vivia a la localitat de Sidney, a l'estat de Nova York, que és precisament on va morir de forma inesperada, com a conseqüència d'un càncer detectat massa tard. 

Mai va poder complir els seus somnis

La seva vida humil semblava estar a punt de pegar un gir radical, ja que un bon dia va guanyar un milió de dòlars amb una targeta de 'rasca i guanya' de la loteria. Molt content, sabia des del primer moment en què invertiria els diners: «Comprar un nou camió, pagar alguns deutes i invertir en el futur, i també anar de vacances», va assegurar en el seu moment a la televisió. 

 

«Aquests diners em canviaran la vida», va insistir amb un to de veu molt esperançador. Ara bé, el futur no és sempre tal com ens agradaria, i Donald mai va poder realitzar tots aquests somnis seus. El culpable, un càncer que va posar fi a les seves idees, i va posar fi a la seva vida tan sols tres setmanes després d'haver guanyat el premi milionari. 

 

Donald, molt content el dia que va acudir a recollir el seu premi | WBNG TV

 

Una malaltia que no va poder superar

«El dia de la recollida del premi estava molt emocionat, però uns dies després un amic seu es va apropar a l'establiment per dir-me que Donald estava molt malalt a l'hospital, i que no pensaven que pogués superar la malaltia», va explicar la dependenta del local on Savastano va comprar el seu bitllet de loteria. 

Autònom i sense assegurança mèdica

En aquest cas, la tràgica mort de Donald té a veure amb el sistema de sanitat existent als Estats Units, I és que, tal com han assenyalat alguns mitjans, l'home era autònom, i no es podia permetre acudir al metge.

 

No va ser fins que va guanyar el milió de dòlars que es va animar a passar per una consulta mèdica, segur de poder assumir els costos. «Era autònom i no tenia assegurança. No s'havia trobat bé durant un temps i, quan va aconseguir els diners, va decidir anar al metge», ha explicat la botiguera. 

 

Donald Savastano no va poder gaudir mai dels seus diners | cedida

Va ser llavors quan va ser diagnosticat amb càncer, concretament càncer de cervell i de pulmó en quarta fase, la més avançada d'aquesta dura malaltia. Poc després, Savastano va morir sense poder gaudir dels diners que havia guanyat. En el seu obituari es pot llegir: «Sempre va intentar ajudar als altres, ensenyant-los la forma correcta de fer les coses». 

Comentaris