IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una nota d'«I need help» va alliberar la dona alemanya segrestada i violada a Tossa de Mar

Va ser un company de pis qui va entregar l'escrit a la Policia Local

Un agent de la Policia Local de Tossa de Mar
Un agent de la Policia Local de Tossa de Mar | Policia Tossa de Mar

La Policia Local de Tossa de Mar, un municipi de Girona, va detenir ahir dilluns, 22 de gener, un home marroquí de 50 anys que havia abusat sexualment de la seva companya de pis, una dona alemanya de 39 anys, després que un altre dels companys de pis —eren tres en total— avisés a les autoritats en rebre un paper escrit de la víctima on aquesta li demanava ajuda. 

«I need help» —'necessito ajuda' en anglès— deia exactament la nota. En veure l'escrit, els agents li van preguntar d'on sortia aquella nota, sobre el qual el jove va assegurar que l'hi havia donat d'amagat una dona que compartia pis amb ell i amb el seu company de pis. 

Un altre cas de violència de gènere

Segons publica 'El Periódico', la dona vivia amb ells des de feia alguns mesos. De fet, va ser l'agressor qui va oferir-li a la dona d'anar a viure amb ells, ja que ella estava buscant feina i un pis a Tossa de Mar. 

A partir de llavors, i a mesura que passava el temps, l'agressor no parava de controlar-la i cada vegada la situació anava a més. De fet, el culpable hauria intentat treure-li el seu telèfon mòbil i, fins i tot, no la deixava sortir i l'agredia sexualment.

Segons el «missatger» de la nota i tercer membre del pis, la noia sortia molt poc de l'habitació i, sovint, discutia en alemany amb el seu company de pis, però ell sempre s'havia mantingut al marge, perquè no parlava aquesta llengua. 

En sentir les paraules d'aquest tercer membre del pis, els agents de la Policia Local van sospitar que es podria tractar d'un cas de violència de gènere. Així doncs, es van dirigir al domicili on residien els tres implicats. 

Es va aplegar de valor i va demanar ajuda

En arribar al pis, va ser l'home marroquí qui va obrir la porta, responent tranquil·lament a les preguntes dels agents. No obstant, quan aquests van preguntar per la noia alemanya, l'agressor va començar a fer mala cara. 

D'altra banda, l'autora d'aquella suposada nota va esquivar, d'entrada, les preguntes dels policies i va refusar aclarir per què l'havia escrit, segons publica el citat mitjà. No obstant, i quan els agents es disposaven a marxar, la dona va aconseguir aplegar el valor necessari per demanar ajuda en presència de l'home que l'havia segrestada i violada durant setmanes. 

«Estaven a punt de sortir per la porta i ella els va cridar per impedir que se n'anessin», expliquen fonts policials. En aquell moment, els agents la van treure de casa i la van portar al CAP del municipi, perquè presentava diverses ferides. 

 

Dos mesos de captiveri 

La dona va denunciar que l'home marroquí l'havia violat en més de deu ocasions durant gairebé dos mesos de segrest. Una revelació que va provocar que els agents tornessin al pis per arrestar el sospitós. Ara, la unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra és qui es farà càrrec del cas. 

Per la seva banda, l'Ajuntament de Tossa de Mar ha facilitat un hotel a la dona i ha activat els serveis socials municipals per acompanyar-la. 


Comentaris

envia el comentari