Imatge del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), amb els seus efectius, al centre de Barcelona

Nou accident laboral a Catalunya: ha mort a l'acte

És el segon accident laboral mortal d'aquest dijous a Catalunya

Els accidents laborals no donen treva a Catalunya. Al nostre lloc de treball, tot i ser un espai on hauríem d'estar protegits, de vegades passa alguna desgràcia. Tot i que normalment gran part dels accidents laborals acaben sent lleus, hi ha una altra part que acaben de la pitjor forma.

Això és el que ha passat a Navàs aquest dijous. Un home de 46 anys ha mort aquest dijous mentre treballava a una empresa de Navàs, a la comarca del Bages. Segons els Mossos d'Esquadra, l'avís s'ha rebut a dos quarts de deu del matí.

L'home ha mort a l'acte

La víctima estava revisant el sostre per a una instal·lació fotovoltaica quan ha cedit i ha caigut des d'una alçada de 14 metres. L'home ha mort a l'acte. Al lloc dels fets s'hi han traslladat diverses patrulles de policia, dotacions dels Bombers i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Els Mossos han obert una investigació i han posat els fets en coneixement del Jutjat dʻinstrucció en funcions de guàrdia de Manresa i del Departament dʻEmpresa i Treball dʻacord amb els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.

És el segon accident laboral mortal del dia

Un treballador d'una empresa de construcció ha mort aquest dijous al matí després de caure-li part d'un mur d'una masia a sobre a Fontcoberta, al Pla de l'Estany. Segons els Mossos, els equips d'emergències van rebre l'avís de l'accident pocs minuts abans de les 8.00 hores.

La víctima, de 40 anys, estava treballant en la reforma de la masia quan, per causes que s'estan investigant, ha cedit un mur i li ha caigut al cap. Fins al lloc s'hi han traslladat diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra, Bombers i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Els Mossos han posat els fets en coneixement del Jutjat dʻInstrucció en funcions de guàrdia de Girona i del Departament dʻEmpresa i Treball, seguint els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.

Crida l'atenció que aquest dijous 28 de setembre s'han produït dos accidents laborals molt semblants a Catalunya. A més a més, les víctimes mortals són dos homes d'edats molt semblants. Fins ara, no han transcendit més detalls sobre els successos.