Nou cas de denúncia al CE Vila Olímpica de Barcelona per negar la baixa d'un jugador menor d'edat

El president es nega que el nen de 12 anys marxi del club per jugar a un altre club, malgrat que pateixi assetjament a l'equip

Jugadors del Club Esportiu Vila Olímpica | Guillem Paluzie

Després de conèixer el cas de Lucas Martínez, un nen de 10 anys que fa més d'un mes que no pot jugar a futbol perquè el CE Vila Olímpica de Barcelona es nega a donar-li la baixa malgrat que pateixi assetjament a l'equip, hem conegut un altre cas similar. La mare d'un jugador de l'Infantil B, del mateix club de futbol, ha explicat a CatalunyaDiari.cat que el seu fill està passant per la mateixa situació i que fa gairebé tres mesos que no juga perquè no està a gust a l'equip. En canvi, el president, Joan Lucas, no dona el seu braç a tòrcer i no li concedeix la baixa per tal que pugui jugar a un altre club.

  

  

  

Almudena ens ha explicat que el seu fill de 12 anys fa quatre temporades que juga en aquest equip de porter, però aquesta temporada no va començar gaire bé. Feia temps que l'entrenador li deia que el passaria a la categoria A; en canvi, després de quatre anys, segueix al B i a sobre, ha entrat un nou porter que juga més que ell. L'entrenador li va assegurar al setembre que el nou fitxatge no seria el titular, sinó que anirien rotant, però finalment, segons la mare, el seu fill va acabar jugant molt menys que el nou porter. El nen va perdre les ganes d'anar a entrenar perquè a més a més de no jugar, el porter que hi ha en el seu lloc se'n burlava d'ell per aquest motiu.Així doncs, en veure que el nen ho passava malament cada cop que havia d'anar a entrenar, va demanar la baixa perquè pogués jugar en un altre club, però Lucas li va denegar. Almudena ha explicat que el president li va dir que el nen no pateix assetjament i que això són «coses seves». Llavors es va dirigir a la Federació Catalana de Futbol per denunciar el cas, i tal com va passar amb el cas de Lucas Martínez, va donar la raó al club. D'aquesta forma, la mare del nen va acudir al Tribunal Català de l'Esport i va arribar a la conclusió que l'única forma d'aconseguir la baixa era presentant un informe que demostrés que el nen realment tenia ansietat i depressió en pensar que havia d'anar a entrenar al CE Vila Olímpica.

Segons afirma Almudena, va portar el seu fill a un psicòleg a qui el nen va explicar com se sentia al club. Llavors aquest va fer un informe psicològic explicant que el nen no estava en condicions per jugar en aquell equip. Joan Lucas va explicar a aquest mitjà que podia retenir un jugador, excepte en cas de malaltia amb un informe mèdic o psicològic. Malgrat això, quan la mare del nen li va entregar el document, el president va seguir insistint que no li donaria la baixa, argumentant que l'informe era «incomplet». Així doncs, Almudena segueix lluitant per aconseguir que el seu fill pugui fer el que més li agrada en un altre equip.Finalment ha arribat a un acord amb el club i el pròxim dilluns 13 de març es reuniran, ella i el nen, amb la directiva del club. El president ha assegurat que si l'infant diu personalment que no vol jugar allí perquè no s'hi troba a gust i que vol marxar, llavors li donarà la baixa. Tot i així, la mare no les té totes i fins que no vegi el paper que ho acredita no es quedarà tranquil·la. Mentrestant, igual que els pares del cas anterior, vol que aquesta situació surti a la llum i la conegui tothom perquè «és una vergonya el que estan fent amb nens menors d'edat», ha afirmat Almudena, que no pot entendre com ha arribat a aquesta situació.


Comentaris

envia el comentari