MINUT A MINUT

🔴 Totes les reaccions i mobilitzacions per la sentència del procés

Nou ensurt a Rodalies i a la mateixa línia de l'accident mortal del 8 de febrer

Un dels trens que havia sortit de Manresa treia fum just l'endemà de restablir el servei
El xoc entre dos trens entre Sant Vienç de Castellet i Manresa | Twitter

 

Els usuaris de Rodalies del Bages i Vallès Occidental no guanyen per ensurts. Tot just aquest 22 de febrer es restablia el servei després de l'accident mortal del passat dia 8 de febrer. Just l'endemà, aquest dissabte 23 de febrer, un dels trens que prestava servei en aquest trajecte s'ha hagut d'aturar a l'estació de Sabadell Sud per una avaria.

Ha estat aleshores quan els passatgers han vist com sortia fum d'aquest tren, que havia sortit de Manresa a les tres de la tarda. 

Minuts després, diversos responsables de Renfe han certificat que el tren no tenia cap avaria greu, de manera que han pogut reparar l'avaria i restablir el servei, de manera que el tren ha pogut continuar el seu trajecte fins a Barcelona, com informa el diari Regió 7, que assegura que cap dels passatgers han estat evacuats. Tot i això, un dels usuaris ha baixat del comboi i ha alertat als altres usuaris del fum. 

Durant alguns minuts, doncs, s'han produït moments de confusió, sobretot pel funest record dels dos accidents mortals dels darrers mesos. 

 

 

Restablert el servei de Rodalies després de l'accident mortal

Renfe ha restablert aquest divendres el servei de tren de les línies R4 i R12 entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa, catorze dies després del xoc frontal entre dos trens a Castellgalí en què va morir la conductora d'un dels combois.

Des de l'accident el trajecte entre aquestes dues poblacions s'havia de fer per carretera. A part de retirar els vagons sinistrats s'han hagut de canviar les travesses i reparar la catenària. El restabliment es fa després que s'hagin determinat les mesures a implantar al tram afectat per l'accident de tren del 8 de febrer.  Aquell dia dos trens van xocar en un tram de doble via, un dels quals, de la línia R12 entre Lleida-Barcelona, va circular per la via equivocada durant set quilòmetres.

Segons la investigació, la causa de l'accident va ser una suma «d'errades tant de senyalització automàtica com de comunicació manual entre els trens i el centre de control».

 

Comentaris