IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

Cau una nova banda de georgians que havia assaltat més de 20 pisos a Catalunya

Els Mossos d'Esquadra han detingut tretze persones, de les quals quatre ja han ingressat a presó i es van escorcollar set domicilis | La policia ha recuperat joies i material informàtic

Els veïns del Barcelonès, del Maresme, de Girona i de Manresa podran dormir més tranquils. Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una banda criminal de lladres de nacionalitat georgiana que assaltava pisos en aquestes zones de Catalunya. Fins al moment, i després de les investigacions dels Mossos de les comissaries de Sant Martí de Barcelona i de Badalona, s'han pogut demostrar 22 robatoris d'aquesta banda.

Els Mossos d'Esquadra creuen que els detinguts, tretze persones de nacionalitat georgiana, assaltaven cases per emportar-se, sobretot, joies. La policia va tenir informació de dos grups de lladres però a mesura que avançaven les dues investigacions, els mossos van constatar que els dos grups formaven part d'un únic grup criminal, motiu pel qual es va iniciar una única investigació conjunta per treballar el grup de manera global, identificant els principals integrants que es dedicaven a cometre els assalts als domicilis i iniciant seguiments per tal de detectar els seus moviments i acreditar la seva activitat delictiva.

Tota la cadena: des dels lladres a la gent que venia els productes robats

Després de seguir els lladres i també el material que robaven, els Mossos van poder arribar fins als receptadors, els encarregats de posar al mercat negre els productes robats. Es tractava de dos homes els quals compraven tots els objectes sostrets i els tornaven a col·locar al mercat. Totes aquestes operacions les realitzaven des de dos domicilis situats a Barcelona.

Un agent de l'ARRO amb un dels detinguts, en un dels ecorcolls a Barcelona.
Un agent de l'ARRO amb un dels detinguts, en un dels escorcolls a Barcelona. | CatalunyaDiari.cat

Amb tota la informació analitzada, els Mossos van decidir explotar l'operació, tutelada pel jutjat 2 de Badalona i amb el suport de la Fiscalia. El 21 de novembre es van escorcollar, amb la col·laboració del GEI i de l'ARRO dels Mossos, set domicilis a Barcelona, a Badalona i a Sant Andreu de Llavaneres. Els agents van detenir 13 persones, entre les quals hi havia els principals líders del grup criminal.

Els Mossos recuperen joies i material informàtic

A més de confirmar els 22 robatoris que havia perpetrat aquesta banda, els Mossos van poder recuperar diversos objectes sostrets, com ara joies, 145 telèfons mòbils, diversos aparells d'electrònica i més de 35 ordinadors portàtils i tauletes electròniques. També es van localitzar 10.225 euros, dues pistoles d'aire comprimit i material destinat al top manta. Els agents han constatat que els investigats feien enviaments de diners al seu país dels beneficis que obtenien de la venda de les joies i objectes sostrets.


Comentaris

envia el comentari