IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya confirma més de 5.000 nous casos de Covid-19

Nova mort pel brot de legionel·losi a Llinars del Vallès

La legionel·la deixa una nova víctima, i l'Ajuntament de Llinars del Vallès juntament amb Salut continua les investigacions de l'origen del brot, amb inspeccions a les instal·lacions de risc

Brot de Legionel·losi a LLinars del Vallès
Brot de Legionel·losi a LLinars del Vallès | Cedida

Una tercera persona ha mort avui a conseqüència del brot de legionel·la detectat dimarts passat, a la població barcelonina de Llinars del Vallès, mentre que han estat hospitalitzades altres dues persones, amb el que són quatre els ingressats, dels quals un es troba en estat greu en l'UCI. Segons ha informat l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), els afectats tenen entre 48 i 94 anys, i els tres morts són persones d'edat avançada que tenien una patologia de base o factors de risc. Les dues primeres víctimes van morir aquest dimarts, i segons va destacar Salut, també patien patologies greus.

Els set afectats fins ara per aquest brot són veïns del municipi de Llinars o bé ha estat en la localitat durant els últims 14 dies, que és el període d'incubació de la legionel·la. Els afectats van començar a presentar símptomes entre el 15 i el 28 d'octubre, per la qual cosa no es descarta que puguin aparèixer nous casos. Mentrestant, els tècnics de la ASPCAT continuen amb l'estudi ambiental per delimitar possibles instal·lacions de risc a la zona i fer la inspecció, recollida i anàlisi de mostres i el tractament i, si escau, el tancament de les instal·lacions implicades.

Els centres sanitaris de la zona estan informats i estan col·laborant en la detecció i notificació de malalts a la ASPCAT. L'Agència de Salut Pública ha recordat que la legionel·losi es contagia per inhalació d'aigua polvoritzada o aerosols i que les persones que tenen més risc són les fumadores, les que pateixen malalties cròniques que afectin el sistema immunitari, i les d'edat avançada. També han recordat que la legionel·losi no es transmet d'una persona a una altra i que es pot beure sense perill l'aigua de proveïment públic, tant dels domicilis particulars com de les fonts públiques.


Comentaris

envia el comentari