Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tomás Gimeno i les seves filles Anna i Olivia

Una nova pista acosta la policia a Tomás i les seves dues filles, Anna i Olivia

Un amic ha rastrejat els vaixells en aigües canàries i ha trobat un veler sospitós

La fugida de Tomás Gimeno amb les seves dues filles, Anna i Olivia, té tot Espanya en suspens. La policia podria estar ara més a prop de trobar-los, gràcies a una pista oferta per un amic de Tomás a «El programa d'Ana Rosa». L'entrevistat ja ha posat en mans de la Guàrdia Civil aquesta informació, que pot ajudar a resoldre el cas.

El programa de Telecinco que condueix Ana Rosa Quintana s'ha desplaçat fins al lloc on viu Tomás, a Candelaria (Tenerife), per parlar amb aquest amic, Tony Herrera. «Ahir vaig rebre una trucada d'un bon amic nostre, David, que ha estat investigant tots els velers que es mouen per les aigües de Canàries des que va començar tot això», afirmava. L'entrevistat ha explicat que aquest amic, David, rastreja les embarcacions dia rere dia a través d'una pàgina web anomenada marinetraffic.

Segons ha explicat, hi va haver una dada que els va cridar especialment l'atenció: «Un veler fa uns moviments molt estranys. Surt de l'illa de Gran Canària i es dirigeix fins a Tenerife, prop de les vuit del matí. El més curiós del cas és que el veler arriba a les costes de Candelaria, i aquesta és la sorpresa més gran».

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Tony Herrera dona més detalls sobre els sospitosos moviments del veler en qüestió i revela que «no sol·licita atracar al port, no sol·licita fondeig i es queda fora de Candelaria tota la tarda. Desconnecta l'AIS i el GPS, i es descobreix que a la nit es troba en una zona d'Antequera, coincidint amb les hores en les quals Tomás va poder portar les nenes a una platja. Aquest veler podria haver accedit a aquesta zona amb les nenes a bord, o haver-hi algú amb una llanxa que les recollís i les portés al veler».

Segons l'amic del segrestador, crida l'atenció que, a més de desconnectar el GPS en múltiples ocasions, després marxa cap a l'Àfrica. «El més lògic és que un veler que surt de Las Palmas ho faci cap a Fuerteventura i Lanzarote, i agafi rumb», assenyala, i per això sospiten que podria tractar-se de l'embarcació on va Tomás amb les seves dues filles.

Aquesta nova pista suggereix que Tomás podria haver pujat al veler amb les nenes per escapar. Per aconseguir desfer-se de la vigilància policial, Tomás hauria intentat estar el més lluny possible de qualsevol altra embarcació a l'hora d'encendre i apagar el GPS. A més, no té sentit que un veler anés de Las Palmas a Candelaria, i les hores coincideixen. L'amic assegura que ja han posat la informació en mans de la Guàrdia Civil «per apropar-nos al seu parador».

Les possibles destinacions de Tomás

Tomás Gimeno, de 38 anys, va segrestar dimarts de la setmana passada les seves filles, Anna i Olivia, d'1 i 6 anys, i va desaparèixer. Inicialment, la policia estudiava que estiguessin morts com una hipòtesi sòlida, però diverses pistes han anat canviant aquesta idea i ara hi ha moltes possibilitats que els tres estiguin amb vida.

La sang trobada a la barca de Tomás no és de les nenes, sinó d'ell, i a més, abans de desaparèixer va dir a la seva exparella i mare de les menors que tindria cura d'elles. La mare, Beatriz, s'ha mostrat plenament confiada que Anna i Olivia estan vives i, mentrestant, el dispositiu policial continua buscant-les per terra, mar i aire.

En les últimes hores s'havia especulat amb la possibilitat que Tomás hagués posat rumb a Sud-amèrica amb les nenes, però aquesta teoria perd pes i és més probable que s'hagi dirigit cap a l'Àfrica. A més de la pista que acaba d'oferir el seu amic, cal tenir en compte que Tomás era gerent d'una explotació de plàtans i mantenia relacions amb diverses persones del continent africà. Els seus contactes comercials podrien haver-lo ajudat a traçar una ruta d'escapament.

Ahir el president de l'organització SOS Desapareguts, Joaquín Amills, va suggerir que el segrestador podria haver-se emportat les nenes a Xile, ja que havia manifestat que és un país en el qual li agradaria viure. L'organització ha difós les imatges d'Anna i Olivia a Xile, i també a l'Argentina i a Uruguai. La mare ha difós aquesta setmana un nou vídeo perquè la gent pugui identificar les nenes si les veu.