Nova protesta per la presència de l'Exèrcit a la Fira de l'FP de Lleida

Mentre l'alcalde Larrosa demana «nomralitzar» els militars a la fira

Una dona de la plataforma 'Desmilitaritzem l'Educació'
Una dona de la plataforma 'Desmilitaritzem l'Educació' lliura un clavell als militars presents a la Fira d'FP de Lleida | LleidaDiari.cat

Una vintena de membres de la plataforma 'Desmilitaritzem l'educació' de Lleida han protestat per la presència de l'Exèrcit en la inauguració de la Fira de la Formació Professional. Amb una pancarta on es llegia 'Les armes no eduquen, les armes maten', el portaveu del col·lectiu, Jaume Añe, ha dit que els militars fan una «feina de reclutament» en aquesta Fira.

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa ha considerat que cal «normalitzar" la presència de l'Exèrcit en el certamen, un fet que el delegat d'Ensenyament, Carles Vega ha dit que cal «replantejar» en futures edicions. «Amb l'Exèrcit present, no complim la moció aprovada pel Parlament que rebutja la seva participació en fires com aquesta», ha puntualitzat Vega. La 13a edició de la Fira de Formació i Treball 'F&T' compta amb 21 empreses i entitats i té 25 famílies de formació o disciplines representades.

Membres de la plataforma 'Desmilitaritzem l'Educació'
Membres de la plataforma 'Desmilitaritzem l'Educació', amb pancartes, a la Fira d'FP de Lleida | LleidaDiari.cat

 

El Saló F&T de Lleida obre portes amb més de 50 activitats professionals

La 13a edició de la Fira de Formació i Treball "F&T", saló que se celebrarà els dies 25 i 26 d'abril al Pavelló 4 de Fira de Lleida, acollirà més de 50 activitats professionals –entre conferències, tallers, demostracions i altres iniciatives relacionades amb la formació–, que es desenvoluparan en les sales de conferències, la zona d'exposició i a l'exterior del pavelló.

Destaca l'Espai Emprenedoria, al passadís annex entre els Pavellons 3 i 4, una zona destinada a mostrar la creativitat emprenedora de les Terres de Lleida on l'estudiant podrà exposar els seus projectes i resoldre reptes. Organitzat pel Grup de Treball Fes! 19, del Departament d'Educació, el dijous 25 d'abril es durà a terme la Mostra Fes! 2019, amb una xerrada-col·loqui d'emprenedoria, un concurs d'estands, un Spot Festival i un Elevator Pitch, en què els joves hauran de desenvolupar una idea en el menor temps possible.

Tallers d'escàner 3D i de drons aplicats a la topografia

Tindran un gran protagonisme les activitats i les demostracions als estands de les famílies professionals d'Educació, amb la presència de professors i alumnes. En aquest sentit, els visitants podran gaudir d'un taller d'escàner 3D i un altre de drons aplicats a la topografia; demostracions de maquinària en miniatura, del funcionament d'una impressora 3D, d'un centre de mecanitzat CNC, de control de llums i persianes en una instal·lació domòtica, de muntatge i desmuntatge d'instal·lacions de fred, calor, aigua i manteniment; de disseny conceptual de personatges, animació i testing de videojocs 3D; sessions de fotografia en estudi; animació turística; tallers de sensibilització sobre l'atenció a les persones en situació de dependència; una anàlisi sensorial d'aliments, o un tast d'olis, entre d'altres.

Membres de la plataforma 'Desmilitaritzem l'Educació', amb pancartes
Membres de la plataforma 'Desmilitaritzem l'Educació', amb pancartes | LleidaDiari.cat

 

  • També et pot interessar: La Festa Major de Lleida tindrà una revetlla prèvia en què actuarà Tequila

Comentaris

envia el comentari