Nova rèplica del terratrèmol de la Selva

El sisme, produït a les 13.04 hores, ha reaparegut a les 18.54 hores i les 21.03 hores
Epicentre del terratrèmol de Girona | IGN

Nova rèplica del terratrèmol de la Selva. Després que un terratrèmol de 3,8 graus de magnitud a l'escala de Richter es deixés sentir aquest dissabte al migdia a la Selva, Gironès i nord del Maresme, tant a les 18.54 hores com a les 21.03 hores s'han produït noves rèpliques de 2,4 i 2,9 graus respectivament. Segons l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), el terratrèmol s’ha produït a les 13.04 hores i l'epicentre s’ha detectat a uns 5 quilòmetres de profunditat al sud de Santa Coloma de Farners i dins el terme municipal de Riudarenes (Selva).

Protecció Civil ha informat que el telèfon d’emergències 112 ha atès unes 45 trucades de veïns. No hi ha danys personals ni materials coneguts. El petit terratrèmol ha estat àmpliament percebut al centre de la comarca de la Selva però la tremolor també ha estat percebuda parcialment a les comarques veïnes del Vallès Oriental, Maresme, Gironès, Pla de l'Estany, Garrotxa, Osona, Moianès, Baix Empordà i sud de l'Alt Empordà. L'últim sisme a la zona es va produir durant la matinada del passat 30 de març, amb un registre de 3 graus a l'escala de Richter.

 

Segons ha detallat Protecció Civil, del prop de mig centenar de trucades al 112, dotze s'han fet des de Maçanet de la Selva, quatre des de Sant Celoni i quatre des de Vidreres. Les trucades alertant del terratrèmol també han estat força allunyades de l'epicentre i s'han rebut de Sant Joan Despí (quatre), Vilassar de Mar (una), Pineda de Mar (on el veí fins i tot apreciava una esquerda en una paret), Badalona (una) i Cervera (una). També s'ha percebut en nombrosos habitatges de Girona ciutat. No consten però cap tipus de dany personal ni tampoc danys materials. Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han rebut un total de deu trucades procedents del Maresme, la Selva i el Barcelonès, tot i que finalment no han hagut de fer cap sortida.