La policia canvia d'estratègia: Novetats urgents sobre la desaparició d'Anna i Olivia

La Guàrdia Civil continua treballant per intentar trobar el parador de les nenes

La Guàrdia Civil continua treballant en el rastreig del fons marítim per intentar trobar alguna pista de la ubicació de les nenes desaparegudes a Tenerife.

Els investigadors porten des de diumenge passat, 30 de maig, examinant la zona on es va trobar la llanxa de Tomás Gimeno. No obstant això, no han aconseguit donar amb cap rastre que els pugui ajudar a trobar a les menors d'1 i 6 anys.

La nova sospita de la Guàrdia Civil sobre el parador de les nenes

La hipòtesi del segrest és una de les principals que estan estudiant, però no és l'única teoria de la Guàrdia Civil. L'opció que ha agafat més força durant els últims dies és la que Tomás hauria posat fi a les vides de les seves filles.

Després d'haver matat a les dues nenes, l'exmarit de Beatriz Zimmerman hauria llançat els seus cossos a l'oceà. Per aquesta raó, s'està rastrejant el fons marítim on va ser trobada la llanxa de Tomás Gimeno buida i a la deriva.

Malgrat que fa gairebé una setmana que examinen la zona, els experts no han aconseguit trobar cap pista rellevant per al cas. Això ha portat els investigadors a creure que podria haver fet servir pedres per llastrar els cossos d'Anna i Olivia al fons de la mar.

Làser escàner i tecnologia 3D

El vaixell Ángeles Alvariño segueix treballant en el rastreig de l'àrea, però està sent una indagació molt complicada per totes les roques del terreny. A més d'examinar el fons marí, els efectius també estan intentant reconstruir tots els moviments de Tomás.

Els experts han portat fins al port un làser escàner, una càmera que gira 360 graus per captar escenaris en tres dimensions. Han col·locat l'aparell en el lloc on el progenitor de les menors va aparcar el seu cotxe i al moll on tenia la seva llanxa. Els especialistes estan gravant diferents angles de l'últim lloc on va ser vist l'exmarit de Beatriz Zimmerman.

Així, la Guàrdia Civil està intentant esbrinar si Tomás va poder embarcar a les seves filles amb ell dins dels embalums que va carregar a la llanxa.

Les últimes imatges que hi ha del pare d'Anna i d'Olivia són les que van gravar les càmeres del port de Tenerife. Unes instantànies en què apareix carregant diversos paquets a la seva embarcació i on se'l va veure amb dos farcells sospitosos per la seva dimensió. No obstant això, en l'enregistrament capturat per les càmeres només poden ampliar la mida, i necessiten saber el volum d'aquests estris.

Si les autoritats aconsegueixen esbrinar això, podrien saber si les nenes estaven dins i si l'home va usar pedres per llastrar els seus cossos. Serà gràcies a la tecnologia 3D com confirmaran si el progenitor de les petites portava a les seves filles en els farcells o no. Es tracta d'una tècnica de volum real en la qual superposaran les imatges planes de les càmeres a l'escenari virtual que estan gravant.

D'aquesta manera, els experts podran calcular les dimensions exactes i esbrinar si les sospites són certes o no.

La postura de Tomás Gimeno

També serà analitzada la postura de Tomás Gimeno i com hauria estat el trajecte des del cotxe fins a la llanxa. El pare de les nenes podria haver carregat amb molt de pes o amb molt poc, una cosa que es podrà saber gràcies a aquestes indagacions.

Els investigadors podran descobrir fins i tot si, com estan sospitant, portava pedres amb ell per llastrar els cadàvers. L'home va patir un accident poc abans de la desaparició i es podrà examinar el grau d'inclinació del seu cos amb facilitat.

L'ús de la tecnologia 3D també serà d'utilitat perquè el vaixell tingui exactitud sobre les mesures dels objectes que va carregar Tomás. Això facilitarà la interpretació dels experts que estan intentant desxifrar els ecos del sonar quan reboten en forma d'imatge.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari