Nova víctima mortal en una mina del Bages degut a un accident laboral

Els fets han tingut lloc aquest dijous a la matinada

Ambulàncies del SEM, 2020
A hores d'ara es desconeixen més detalls del tràgic succés   | ACN

Aquest dijous 25 de juny al matí s'ha produït un nou accident laboralque ha acabat amb la mort d'un treballador en una mina del Bages. Segons explica Ona Bages, els fets han tingut lloc a la mina d'Iberpotash a Vilafruns, al terme municipal de Balsareny. Aquest accident ha tingut lloc tres setmanes després que Pau Camp, un home de 45 anys, es morís a les mateixes instal·lacions el passat dijous 4 de juny.

La seva defunció va activar la mobilització minera i el sindicat Intersindical va convocar una vaga indefinida que finalment es va ajornar fins al 30 de juny. Ara, els companys reben un nou cop dur amb la mort d'un altre treballador. A hores d'ara, es desconeixen més detalls de la defunció d'aquest dijous.

 

La mort de Pau Camp

El passat dijous 4 de juny, a darrera hora de la matinada, va morir en Pau Camp, un home de 45 anys, en un accident laboral a la mina d'Iberpotash a Vilafruns. El treballador formava part d'una empresa contractista, en concret d'una companyia elèctric, i mentre estaven realitzant unes feines bona part del sostre es va esfondrar. Concretament, una pedra de sis metres quadrats el va colgar i més pedres de 70 o 80 centímetres també li van caure a sobre. Tot això va passar en una galeria abandonada, recuperada recentment per obrir una altra boca d'explotació de la sal, el clorur de potassi (KCI) que s'extreu de la mina, i que es fa servir per a fer fertilitzants destinats a l'agricultura.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari