YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El novè detingut de la ‘Manada de Sabadell’, en llibertat per un error

L’home està imputat a la causa de la violació a la nau de Sabadell però no haurà d’anar a presó pels fets

Els Mossos havien posat l'home a disposició judicial, però el jutge la deixat en llibertat | Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d’Esquadra han posat a disposició del jutge el novè detingut del grup de joves que, presumptament, van protagonitzar una violació grupal a una noia de 18 anys de Sabadell, el passat mes de febrer. El jove, de nacionalitat marroquina, ha quedat en llibertat després de passar a disposició judicial. Tot i que està imputat en la causa, ha sortit impune del delicte, tal com explica ‘elCaso.cat’.

Segons ha exposat el jutge, només existia un indici contra el detingut que era la roda de reconeixement que es va fer en seu judicial amb la víctima. Finalment, s’ha hagut d’invalidar, ja que tot i que la noia ha reconegut com un dels que va cometre abusos contra ella, el jutge a enxampat l’advocat de la noia parlant en veu baixa amb la víctima.

El jutge ha exposat al Tribunal Suprem de Justícia de Catalunya que la prova ha hagut de quedar inhabilitada per aquests fets, tot i que no ha pogut sentir el que deien, i s’ha assabentat més tard del que havia passat, el fet que l’advocat parlés amb la víctima, ha obligat a descartar-lo. Segons han explicat, l’advocat només volia donar «un missatge de tranquil·litat» a la noia, però el jutge ha considerat que, en fer-ho en veu baixa, ha viciat el procediment.

Un dels detinguts pels Mossos per la violació triple de Sabadell sortint dels jutjats.
El novè imputat per la violació d'una jove a Sabadell ha quedat en llibertat per un error | CatalunyaDiari

 

Dubten si l’advocat ha influït en la decisió de la víctima

El magistrat ha expressat que la víctima ha participat en diversos actes de reconeixement durant la institució d’aquest cas i que en cap moment ha necessitat missatges de tranquil·litat. Per tant, es dubta si l’advocat ha influït en la tria de l’acusada amb una «comunicació irregular», i per tant el jutge no ha vist clar, només amb el reconeixement, d’enviar l’acusat a la presó.

En tot cas, si l’anàlisi d’ADN que ha facilitat el jove donés positiu o tingués alguna coincidència amb les mostres agafades del lloc dels fets, l’acusat aniria a la presó. A més, el jutge creu que no existeix risc de fuga a diferència dels altres vuit detinguts, que van escapar a l’estranger i no han aparegut. El magistrat ha conclòs que el jove es quedarà sense el passaport i haurà de presentar-se de manera periòdica als jutjats de Sabadell.


Comentaris

envia el comentari