Jordi Magentí aconsegueix que s'obrin noves línies d’investigació sobre Susqueda

Així ho ha decidit l’Audiència de Girona, que ha acceptat diverses diligències sol·licitades per la defensa de l’acusat

Els Mossos d'Esquadra i els Bombers al pantà de Susqueda
Els Mossos d'Esquadra i els Bombers al pantà de Susqueda | Cedida

Segueixen les investigacions que miren d’esclarir si Jordi Magentí és l’assassí dels dos joves del Pantà de Susqueda. Gairebé un any després d’un dels crims més mediàtics de Catalunya, encara queden algunes incògnites per tal de resoldre el cas. Ara, l’Audiència de Girona ha acceptat diverses diligències sol·licitades per la defensa del presumpte autor dels fets, després que fossin denegades pel jutge instructor.

Consideren que hi ha una «via convenient d’investigar»

Malgrat que la interlocutòria del jutge instructor considerava que Jordi estava present en el lloc dels fets tan sols en base a les proves de la localització del mòbil i de les càmeres de vigilància de la zona, l’Audiència ha escoltat la demanda de l’acusat, que volia que s’identifiqués a les persones allotjades i als treballadors de dos establiments propers al lloc del crim.

D’aquesta manera, l’ens gironí considera que es tracta d’una «via que es considera convenient investigar», a causa de «la proximitat geogràfica d’aquests establiments» i de «la possibilitat d’accedir a peu» per camins que no entren dins la cobertura de les càmeres, sempre i quan aquests possibles actors no disposessin de telèfons mòbils.

En aquest sentit, l’Audiència també ha canviat de parer en la decisió de no comprovar els antecedents penals dels allotjats i els treballadors, que s’havia pres a causa de la vulneració del seu dret a la intimitat. Però, davant la gravetat dels fets, han decidit que sí ho faran.

L’Audiència de Girona no vol «deixar escapar cap possibilitat»

Aquesta, però, no és l’única diligència que han acceptat, ja que ara demanaran la declaració del cap de la Unitat de Persones Desaparegudes dels Mossos d’Esquadra, així com la determinació del lloc exacte on va aparèixer el vehicle dels joves, i el lloc des d’on van llançar els cossos i el kayak amb el que viatjaven.

Els motius que dona l’Audiència per justificar la seva decisió és que «no es pot deixar escapar cap possibilitat ni via que pugui esclarir el delicte, encara que sigui per descartar línies i hipòtesis d’investigació».

Així doncs, des de l’ens pretenen «esgotar totes les possibilitats», i destaquen la importància de defensar «el principi d’igualtat» per totes les parts implicades. A més, consideren que «la instrucció no té per objecte validar una única línia d’investigació per més plausible que sembli a priori».


Comentaris

envia el comentari