ÚLTIMA HORA

💉 Alemanya recomana no administrar la vacuna d'AstraZeneca als majors de 65 anys

Noves pistes sobre la mort de la vídua de l'expresident de la CAM

La investigació del crim de Mari Carmen es centra en la pista llatinoamericana i la conspiració familiar

Imatge de Maria del Carmen i el seu home, Vicente Sala. | Cedida

No hi ha lloc a Alacant on no es parli sobre la mort de Mari Carmen, la vídua de l'expresident de la CAM, pel seu rang social i per la seva forma tan concreta de morir: dos trets a boca de canó dins d'un túnel de rentat de vehicles. Va ser el parany en què va caure la vídua del banquer Vicente Sala el passat nou de desembre, en un dels seus concessionaris.

Segons afirmen les pistes, d'una banda, l'assassí va planejar a la perfecció el seu assassinat. Va vigilar que no hi haguéssin càmeres de seguretat i fins i tot va utilitzar un silenciador per acabar amb la vida de la dona amb el màxim sigil possible. Un assassinat premeditat i portat a terme per un especialista. D'altra banda, es sospita de la família, ja que els seus quatre fills -un home i tres dones i els seus gendres estaven involucrats en els detalls de la successió i de la gestió de tot l'imperi domèstic que crec l'expresident de la Cam, Vicente Sala. Aquest imperi es tracta d'una constel·lació d'empreses no només diversificades en activitats -indústria química, construcció, automoció- sinó també diversificades en tota Llatinoamèrica.

Tal com explica El País, es remarca la importància sobre la clau transatlàntica, ja que els investigadors manegen alternatives a la hipòtesi predominant del crim familiar. El fet podria haver estat una venjança que hauria acabat amb la vida de la matriarca del clan i que podia procedir d'algun d'aquests països llatinoamericans on el clan operava amb dificultats la seva empresa anomenada Samar. El nom d'aquesta empresa és l'acrònim dels cognoms Sala i Martínez, l'expressió simbòlica d'una família que va deixar d'estar unida amb la mort del patriarca, Vicente Sala, entre altres raons per discussions sobre la titularitat de les empreses i perquè l'únic home, Vicente Jesús, va adquirir un paper predominant en les decisions que prenia la seva mare. Maria del Carmen era l'hereva del 51% de l'imperi, per tant, l'única capaç de vetar i consentir qualsevol operació financera.

Cal destacar que la Maria del Carme s'havia distanciat de la resta de la família, fet que es va constatar, ja que el passat dijous quinze de desembre, tenia previst reunir-se a Madrid amb un notari i abdicar accionarialment en el seu únic descendent home, Vicente Jesús. Per això mateix, d'aquí, neix l'altra possible pista del crim, el mòbil de la víctima, tot i que els investigadors consideren precipitat avançar les conclusions.

Malgrat que la Policia Nacional ha aconseguit contenir les filtracions, no ha pogut amb les especulacions. Cal assenyalar que la persona que va acabar amb la vida de Mari Carmen va planejar a la perfecció seu assassinat, ja que el lloc facilitava la fugida: quatre opcions d'autopista i l'aeroport de l'Atlet a uns deu minuts aproximadament.


Comentaris

envia el comentari