IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Núria Marín assegura que cap ajuntament del PSC col·laborarà en un referèndum il·legal

La número dos del partit a Catalunya i alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat estableix una postura unànime

El PSC no valora sumar-se a l'organització de cap referèndum il·legal | Cedida

La número dos del PSC i alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha advertit avui que els ajuntaments governats pels socialistes a Catalunya «no col·laboraran» en cap cas amb un eventual referèndum il·legal i que en tot moment «compliran i faran complir la llei».

  

  

En una entrevista a EFE, Marín assegura que «si el referèndum no és legal, el més probable és que no se celebri. Però si se celebra, com sempre hem fet, no només complirem la llei. I no comptaran amb la col·laboració institucional del PSC en una cosa que és il·legal, ni està pactat, ni aporta absolutament res al present i futur de Catalunya», ha subratllat.


En aquest sentit, Marín ha reivindicat la proposta del PSC de fer una reforma de la Constitució en clau federal com «l'única fórmula de solució» al conflicte territorial, mitjançant un canvi a la Carta Magna que «permeti encaixar la realitat de manera que tots se sentin còmodes» i en el que Catalunya «tingui el paper que li correspon». També s'ha lamentat de la «falta d'intel·ligència política» del Govern i la Generalitat per resoldre el conflicte fins ara.

«Després de cinc anys improductius de procés independentista estem en un final d'etapa que s'expressarà a través d'unes eleccions que permetran que, a la fi, en aquest país comencem a abordar els problemes que de veritat tenen els ciutadans», però vols afegir que «respecto que hi hagi formacions que defenguin la independència, però en aquests moments no es donen les condicions perquè arribi de forma raonable, tranquil·la i serena».


Comentaris

envia el comentari