IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Obliguen un home a tornar 45.000 euros a la seva mare malalta d'Alzheimer

L'home la va treure de la residència on vivia per portar-la a una entitat bancària i treure'n els diners

Obliguen un home a tornar 45.000 euros a la seva mare malalta d'Alzheimer | cedida

Una jutgessa de l'Hospitalet de Llobregat, a Barcelona, ha obligat un fill a tornar 45.000 euros dels quals s'havia apoderat i que eren propietat de la seva mare, malalta d'Alzheimer i a la qual a penes visitava, després d'emportar-se-la un dia a la seva oficina bancària de confiança perquè autoritzés la transferència a favor seu. Segons han informat fonts judicials, el Jutjat de Primera Instància 5 de l'Hospitalet de Llobregat ha declarat nul·la aquesta transferència, ja que entén que no podria haver-hi consentiment per part de la mare perquè ni comprenia ni era conscient de les conseqüències del que estava fent a causa de la seva malaltia.

Va passar el 2012, quan el fill va anar a buscar la mare a la residència en la qual estava ingressada en un poble de la costa de Tarragona, se la va endur a menjar fora i va aprofitar per anar a una sucursal de La Caixa a l'Hospitalet —a 60 quilòmetres de la residència— per fer aquesta transferència. Segons ha explicat l'advocat de l'acusació, Albert Requena, que representava la filla que sí que s'encarregava d'atendre la mare i visitar-la a la residència, aquests 45.000 euros eren la meitat dels estalvis que la senyora havia aconseguit ajuntar en tota la seva vida.

La demanda la va presentar aquesta filla després d'un periple judicial que va començar amb un procediment per incapacitar la mare i nomenar-la a ella tutora, tot amb la finalitat d'evitar que el germà s'endugui més diners, segons l'acusació. Una vegada aconseguida la declaració d'incapacitat, va ser quan la filla va presentar la demanda contra el germà perquè tornés aquests 45.000 euros, després de demanar l'autorització al jutge per presentar-la, previ informe del Ministeri Fiscal. La jutgessa de l'Hospitalet, a més de declarar nul·la la transferència de diners, ha obligat el fill a pagar els interessos generats des del moment de la transició i li ha imposat també les costes judicials.


Comentaris

envia el comentari