OCU requereix a LIDL que retiri la publicitat de la seva crema CIEN

La multinacional incompleix la llei de defensa dels consumidors

La crema del Lidl | cedida

A l'Organització de Consumidors i Usuaris no li ha agradat gens que la gran multinacional realitzi publicitat comercial de la seva crema al seu últim catàleg al·legant que ha estat la més premiada per l'OCU en el seu estudi de juny del 2014 i setembre del 2016. L'organització ha requerit a LIDL de forma immediata perquè retiri la publicitat de la seva crema hidratant i antiarrugues.

El motiu que al·lega L'OCU és que aquesta publicitat pot resultar enganyosa per als consumidors en dir-los que ha premiat la crema CIEN per sobre d'unes altres. A més, aseguren que LIDL ha utilitzat la referència de la Compra Mestra representativa d'OCU, i això constitueix un incompliment de la Llei General per a la Defensa dels consumidors i usuaris que en el seu article 27 d) afirma que es prohibeix «autoritzar l'ús de la seva denominació, imatge o qualsevol altre signe representatiu en la publicitat comercial realitzada pels operadors del mercat, o no realitzar les actuacions tendents a impedir aquesta utilització, a partir del moment en què es tingui coneixement d'aquesta conducta».

Amb aquest motiu l'OCU ha requerit a l'empresa i adverteix que, en cas que no obeeixi les directrius de l'organització, prendrà totes les mesures legals al seu abast per complir l'obligació que imposa la llei per perseguir l'ús de la imatge i els resultats de les anàlisis com a forma de publicitat comercial i no merament informativa. Finalment, l'organització recorda que es finança exclusivament amb aportacions de socis i que les seves anàlisis es realitzen en laboratoris homologats i sense ànim de lucre.


Comentaris

envia el comentari