Un ocupa s'enfila en una grua de 20 metres per reclamar justícia al Baix Camp

L'home ha col·locat tres pancartes a la infraestructura, reclamant justícia i el retorn de les seves pertinences

El matí d'aquest dijous, 21 de febrer, un home 51 anys s'ha enfilat en una grua d'obres de 20 metres d'alçada al barri de la Fontcoberta a Vinyols i els Arcs. La notícia ha transcendit a través de les xarxes socials, on s'ha pogut veure com col·locava diverses pancartes en senyal de protesta.

L'home hauria estat l'ocupant il·legal d'un domicili particular a Cambrils, i la propietària hauria canviat el pany en un moment que no es trobava a l'immoble, de tal manera que totes les seves pertinences haurien quedat a l'interior.

Els Bombers de la Generalitat han rebut l'alerta a les 8.10 hores i s'han desplaçat fins al lloc dels fets. Davant la situació de risc en què es trobava el protestant, han desplegat la grua del seu camió i han intentat mediar perquè baixés, però l'home s'hi ha negat categòricament. Al cap de dues hores, l'operatiu dels bombers s'ha retirat a l'espera de noves instruccions; mentre que una patrulla dels Mossos d'Esquadra controla la situació.

Un ocupa s'enfila en una grua de 20 metres a Vinyols i els Arcs per reclamar justícia
Un ocupa s'enfila en una grua de 20 metres a Vinyols i els Arcs per reclamar justícia | Gerard Recasens

Desnonat irregularment amb un canvi de pany

Segons apunten fonts veïnals, l'individu portava diversos dies protagonitzant altercats al municipi de Cambrils, reclamant justícia als agents de la policia municipal i al mateix consistori del Baix Camp.

Entre altres protestes i explicacions, una de les pancartes col·locades a la grua denunciava el robatori dels seus objectes: «Pertinences retingudes. Al gener em van robar tots els meus objectes personals». Un fet que corrobora les explicacions que es comentaven a través de les xarxes socials.

De confirmar-se la demanda de l'home, en cas que realment la propietària hagués canviat el pany, hauria incorregut en una mala praxi, ja que es necessita una ordre judicial per desnonar els ocupes i en cap cas pot retenir els seus objectes personals.

Com a curiositat, l'ocupa s'ha desplaçat fins al lloc dels fets amb una furgoneta i el seu gos, que ha deixat lligat amb menjar i aigua a l'espera que el seu amo finalitzi la seva reivindicació.

El gos de l'ocupa enfilat a la grua
El gos del protestant esperava el seu amo fent la migdiada | Facebook

Un ocupa s'enfila en una grua de 20 metres a Vinyols i els Arcs per reclamar justícia
Un ocupa s'enfila en una grua de 20 metres a Vinyols i els Arcs per reclamar justícia | Gerard Recasens

Comentaris

envia el comentari