Va oferir sexe a una dona a canvi de diners, ell no va pagar i la va agredir i violar

La Fiscalia demana 14 anys de presó per aquest jove de Terrassa que està parcialment incapacitat | També demana als seus pares que paguin 10.000 euros a la noia que va amenaçar amb un ganivet

Imatge d'arxiu d'agents dels Mossos d'Esquadra.
Imatge d'arxiu d'agents dels Mossos d'Esquadra. | CatalunyaDiari.cat

Miquel S.R. és un jove de Terrassa nascut l'any 1984. Té dos antecedents per agressions sexuals i ara s'enfronta a una condemna de 14 anys de presó per haver amenaçat, agredit i violat un dona l'any 2014, quan tenia ell 30 anys. L'home, en llibertat, està parcialment incapacitat arran de les sentències de les anteriors agressions sexuals i els seus dos pares en són els responsables legals. Va, segons l'acusació que fa la Fiscalia, penetrar vaginalment la dona que va violar i hi va ejacular damunt després d'haver-la amenaçat amb un ganivet al coll i cridar-li. La dona, guanyada per la por, va accedir a les pretensions de l'home sense oposar resistència.

Els fets que arriben ara a judici es remunten inicialment al mes de juny de l'any 2013. El processat va trobar-se amb la dona pel carrer i li va oferir tenir relacions sexuals a casa d'ella a canvi de donar-li entre 1.200 i 1.500 euros. Ella va accedir a fer-ho i van pujar, els dos, a casa d'ella, al centre de Terrassa. Allà van mantenir relacions sexuals consentides i quan van acabar ell va dir a la dona que no tenia els diners pactats i que havia d'anar a un caixer a treure'ls i que tornaria, tot i que no ho va fer. Al mes de febrer de 2014 l'home va tornar a casa d'ella.

Va tonar a casa de la dona mesos després i la va violar

Miquel S.R. va assegurar que portava els diners i va aconseguir que la dona obrís la porta de casa seva. Però quan va ser a l'interior del pis va demanar a la dona tornar a tenir relacions sexuals, un fet que ella no va acceptar. Li va demanar que li donés els diners que havien pactat el mes de juny de l'any anterior i que marxés de casa seva. Però va ser aquí quan els fets es van començar a torçar. L'home va treure d'una bossa que portava un ganivet i el va posar al coll de la dona, amenaçant-la i obligant-la a despullar-se. En un primer moment ella es va negar a fer-li cas, però l'home va començar a cridar-li i a pressionar el ganivet contra el seu coll i finalment, i segons detalla Fiscalia, vençuda per la por, va accedir a despullar-se.

L'acusat, Miquel S.R., també es va despullar i va obligar la dona a fer-li una fel·lació i posteriorment la va penetrar vaginalment. Després va tornar a obligar la dona a fer-li una fel·lació i finalment, i segons detalla el fiscal, es va masturbar fins a ejacular davant de la dona. Després d'això l'home va marxar, ella va presentar denúncia i l'home va poder ser detingut pels Mossos. La víctima va haver de rebre atenció psicològica després de la violació que va rebre, presumptament, per part de Miquel S.R.

L'home, segons detalla el fiscal, està parcialment incapacitat i té una «intel·ligència límit» però aquesta situació no comporten dèficits en la seva capacitat de raonar ni que distorsioni la seva percepció de la realitat, fet que fa que la Fiscalia l'acusi com a autor d'un presumpte delicte de violació amb ús d'arma i en demani el seu ingrés a presó durant 14 anys. En el seu escrit d'acusació també demana llibertat vigilada durant 10 anys després de sortir de la presó i que també durant 10 anys no es pugui acostar ni comunicar amb la víctima.

El fiscal critica que els pares no el controlessin 

Com a responsabilitat civil, la Fiscalia demana que els pares del jove hagin de fer front a una indemnització de 10.000 euros per la víctima. Ells, per la seva situació d'incapacitació, en són els responsables legals. El fiscal, en el seu escrit, també aprofita per criticar l'actitud dels pares, que assegura que tot i que el noi és responsabilitat seva i que tenia antecedents per agressions sexuals mai havien fet res per «controlar» ni van fer cap actuació per evitar que Miquel S.R. pogués repetir delictes d'aquest tipus.

El judici contra ell arrencarà aquest pròxim 11 d'octubre a les 9.30 a la secció 5a de l'Audiència Provincial de Barcelona i està previst que declari ell i els seus dos pares, com a responsables d'ell, i també la víctima, un testimoni i els agents dels Mossos d'Esquadra que van portar les investigacions i van detenir a Miquel S.R. l'any 2014.


Comentaris

envia el comentari