Pla general dels manifestants al carrer Zamenhof de Manresa

Okupen un pis social a Manresa que està adjudicat a un home a qui van negar un lloguer per racisme

El passat divendres una vuitantena de persones es van concentrar per protestar contra la dona que ha okupat l'habitatge

Problemàtica a Manresa per l'okupació d'un habitatge del carrer Doctor Zamenhof. Segons el diari 'Regió 7', en els darrers dies s'han produït diversos moments de tensió entre els veïns de l'immoble i la dona que la nit del 30 al 31 d'agost es va instal·lar en un dels àtics després de pagar 2.500 euros per les claus «a unes persones». Tot i que els veïns van avisar als Mossos de manera immediata i es va interposar denúncia. Aquesta persona, que afirma que no té feina ni recursos per anar a un altre lloc, ha assegurat que ha estat víctima d'una estafa.

En aquest sentit, succeeix que el pis okupat, propietat d'Acciona, és de caràcter social i ja té un adjudicatari que tenia previst traslladar-s'hi pròximament. Segons 'Regió 7', seria un home de nacionalitat senegalesa a qui no li havien llogat un pis a Manresa perquè el propietari va explicitar que no volia estrangers, tot i que aquesta persona és solvent i té tots els papers en regla. El perjudicat i representants de la immobiliària van parlar amb l'okupa, però sense èxit.

Concentració a les portes de l'immoble el passat divendres

Una vuitantena de persones es va concentrar, el passat divendres a la tarda, a les portes del número 28 del carrer Zamenhof de Manresa per exigir a la dona, que va okupar l'àtic de l'immoble, que marxi. En aquest sentit, els veïns expliquen que se senten «controlats» i tenen por que al bloc s'hi instal·lin més okupes. De moment, la propietària dels pisos que hi ha buits, Acciona, ha instal·lat portes antirobatori als que no tenen inquilí. Els veïns, a més, han canviat el pany de l'entrada i han tallat els subministraments al bloc ocupat.

El col·lectiu Manresa Segura va convocar la protesta a les portes del bloc de pisos. Segons la presidenta de la comunitat de veïns, Verónica Serrano, un dels pisos de l'àtic va ser okupat la nit del 30 al 31 d'agost. Des de llavors, afirma que se senten «vigilats» i tenen por de noves okupacions, ja que al bloc, de protecció oficial, hi ha quatre pisos que estan buits. «Per sort hem fet pinya i estem controlant que no hi entri ningú», ha assenyalat Serrano.