Els okupes desmunten una bastida per evitar l'enderroc de Ca La Trava

L'empresa propietària del bloc que va estar ocupat el vol tirar a terra i el col·lectiu okupa de Gràcia ho vol evitar amb diverses concentracions

Segueix l'estira-i-arronsa entre els propietaris de Ca La Trava i el col·lectiu okupa del barri de Gràcia de Barcelona. Aquest dimarts, 12 de febrer, un grup de persones convocades per Ca La Trava s'han concentrat a Travessera de Gràcia, davant del bloc, per impedir de nou que l'empresa que ha d'encarregar-se de l'enderroc del bloc segueixi amb les seves tasques. Segons denuncien els membres del col·lectiu okupa, La Llave de Oro vol tirar a terra aquest bloc per construir-hi pisos de luxe i els activistes s'han conjurat per aturar-ho.

Els okupes desmunten la bastida per evitar l'enderroc

Si ahir van aconseguir que els obrers marxessin sense iniciar l'enderroc, avui ni s'han presentat. Dues patrulles dels Mossos han fet guàrdia davant de l'edifici per si els obrers volien iniciar les obres però no han aparegut. Al voltant de les onze del matí les dues patrulles policials han abandonat el lloc i els okupes, amb la cara tapada, han iniciat una acció sorpresa ha començat el desmuntatge de la bastida que l'empresa d'enderrocs havia instal·lat a la façana de Ca La Trava.

Els okupes han pogut desmuntar dos pisos de la bastida i han deixat els ferros al costat del bloc. Els tres activistes que han pujat a l'estructura metàl·lica també han penjat una pancarta que «la repressió no pot amb la lluita contra l'especulació» i «ca la trava resisteix». Els okupes han abandonat el lloc i han avisat que seguiran convocant concentracions davant del bloc abans ocupat per evitar l'enderroc. Caldrà veure com la propietat del bloc executa l'enderroc i si necessitarà la presència de la policia per donar seguretat als obrers si finalment es vol tirar a terra Ca La Trava.

Desallotjament amb greus incidents violents a Gràcia

Aquest bloc al cor de Gràcia portava diversos anys ocupat i va ser desallotjat amb un fort dispositiu policial el passat mes d'octubre de 2018. El desallotjament judicial va acabar amb greus aldarulls al barri de Gràcia amb l'incendi de sucursals bancàries, empreses immobiliàries i mobiliari urbà. Durant la primera protesta contra l'enderroc de Ca La Trava els okupes van fer una marxa pel barri que va acabar davant de la seu del districte on els activistes van fer llançaments de pintura.


Comentaris

envia el comentari