Onze MENA, detinguts a Tarragona per agredir sexualment en grup una menor

Els fets es van produir el 19 de març al parc de l'Amfiteatre

Els menors resideixen al centre d'acollida La Mercè a Tarragona | Google Maps

Onze menors estrangers no acompanyats (MENA) han sigut detinguts pels Mossos d’Esquadra com a presumptes autors del delicte d’abusos i agressió sexual a una noia menor. Segons ha avançat el mitjà ‘Porta Enrere’, la detenció es va dur a terme el passat dijous, 28 de març, i els fets amb l’agressió sexual haurien tingut lloc el passat 19 de març.

El grup dels onze detinguts són residents del centre d’acollida tarragoní La Mercè, i van agredir sexualment la noia quan aquesta anava sota els efectes de l’alcohol i de les drogues. La noia també seria una menor estrangera no acompanyada. L’agressió sexual es va produir el 19 de març al parc de l’Amfiteatre —o parc de les Granotes— de Tarragona, a l'amfiteatre romà, i la detenció dels onze joves es va dur a terme després que la noia interposés la denúncia davant dels Mossos d'Esquadra.

Dels onze detinguts, només un passa a disposició judicial i la resta en llibertat

Els onze detinguts van declarar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra, però només un va passar a disposició judicial, acusat del delicte d’agressió sexual. Els altres deu menors, acusats d’abusos sexuals, van quedar en llibertat després de declarar davant la policia catalana.

Uns 375 MENA a les comarques de Tarragona

A principis del passat mes de febrer, a les comarques de Tarragona hi havia un total de 375 menors estrangers no acompanyats sota la tutela de la Generalitat, repartits en deu centres diferents. El perfil és de nois d'entre 15 i 17 d'anys que han arribat del Marroc. A nivell català, l'any passat van arribar més de 3.500 joves migrants sols, davant d'aquesta situació la Generalitat va haver de fer una actuació d'emergència.

Davant del repunt d'arribada de menors no acompanyats, el passat 1 de febrer es va constituir una taula d'atenció per a aquests joves que arriben sols al Camp de Tarragona. Se'ls vol garantir la formació per tal d'incorporar-los al mercat laboral. 


Comentaris

envia el comentari