En marxa una operació antiterrorista al barri de la Barceloneta de Barcelona

Els Mossos fan algunes entrades en un operatiu tutelat per l'Audiència Nacional

Dos agents dels Mossos d'Esquadra i un cotxe patrulla
Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació antiterrorista | Mossos d'Esquadra

ACTUALITZACIÓ 9.21 HORES

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dimarts al matí els principals objectius de l'operació antiterrorista de Barcelona: dos homes de nacionalitat algeriana. La policia catalana ha iniciat l'operatiu a les 6.00 hores d'aquest dimarts al barri de la Barceloneta de Barcelona, principalment al voltant del Mercat.

La operació antiterrorista està en marxa aquest dimarts des de primera hora del matí al districte de Ciutat Vella, en concret al barri de la Barceloneta de Barcelona.

Els Mossos d'Esquadra han fet algunes entrades en un operatiu tutelat per l'Audiència de Barcelona, pel jutjat central d'instrucció número 6, i segons apunten fonts de la investigació, es preveia detenir dues persones que tenen relació amb el terrorisme gihadista. Lidera el dispositiu la Comissaria d'Informació dels Mossos.

Aquesta operació és complementària a una duta a terme el gener de 2019, la qual va acabar amb la detenció de 18 persones, 3 de les quals van ser posades en presó preventiva. En el seu moment es va aconseguir atrapar a un dels líders de l'organització i els Mossos van treballar amb informació proporcionada pel CNI.

Augmenten els casos de jurat a Barcelona

La fiscal coordinadora de judicis de jurat de Barcelona, Elena Contreras, ha alertat de l'increment de casos que suporta el seu servei des que el 2017 es van incloure molts més delictes en aquest tipus de procediments.

Anteriorment, si entre els diversos delictes d'un cas algun no era de tribunal popular, el cas es feia per la via tradicional. Des d'aleshores, i de forma retroactiva, si un dels delictes és dels que es jutja amb jurat, arrossega la resta. Això ha comportat passar de 57 casos el 2017, a 77 el 2018 i a 107 el 2019, bona part dels quals són robatoris amb mort, intents d'homicidi, violacions de domicili, amenaces condicionals i omissió del deure de socors.

Segons la fiscal, l'increment de procediments es deu a aquest augment de delictes inclosos als procediments de jurat, que anteriorment es jutjaven per la via tradicional, amb tribunal professional, ja que normalment van associats a delictes com robatori violent o prohibició de comunicació, en el cas de violència de gènere, que no són delictes estrictament de jurat.

Per això, Contreras proposa que aquests delictes més lleus, com la violació de domicili, les amenaces i l'omissió de socors, que no atempten directament contra la vida de les persones, es jutgin per la via clàssica, cosa que permetria arribar més fàcilment i ràpidament a acords de conformitat entre les parts. Fins i tot als jutjats de guàrdia es podria arribar a rebaixes de pena.


Comentaris

envia el comentari